indítványozták a letartóztatást

2018.11.08. 08:00

Magánlaksértés történt Letenyén

Magánlaksértés miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, akit előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

Arany Gábor

Illusztráció: pixabay.com

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a 49 éves férfi több alkalommal zaklatta letenyei nőismerősét, akinél pár évvel korábban huzamosabb ideig szívességi lakáshasználóként élt. Tavaly hozzá költözött vissza, miután a szabadságvesztéséből kiszabadult, ám kettőjük kapcsolata tettlegességig fajult. Emiatt az asszony rövid időn belül elköltözésre szólította fel a férfit, aki erre eleinte nem volt hajlandó, sőt továbbra is rendszeresen agresszíven viselkedett, életveszélyesen megfenyegette a nőt, aki emiatt több alkalommal a rendőrök intézkedését kérte.

Büntetőeljárások is indultak a férfi ellen, aki elköltözése után is többször felkereste a nőt, erőszakkal bement a lakásába, végül távol tartást rendelt el vele szemben a bíróság ez év augusztusában. Mindezek dacára a férfi október 7-én délután újra felbukkant az ismerősénél, bement a lakásába, nem tágított, és rendőrökkel kellett eltávolíttatni. A férfi november 3-án újra felbukkant a lakásnál, a nőt megöléssel fenyegette, majd rátörte az ajtót, és újfent a rendőrök távolították el. Az előzményekre tekintettel a kanizsai járási ügyészség a férfi előzetes letartóztatását indítványozta, amelyet az egerszegi járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelt.

(Illusztráció: pixabay.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában