Szakmai nap a segítésről

2018.11.05. 15:47

Koraszülött gyermekes családok életéről folyt a szó Zalaegerszegen

Nagy szakmai érdeklődéssel kísérve, mintegy 190 meghívott hallgatóval rendezték meg hétfőn a Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület szakmai napját az Apáczai VMK-ban.

Hajdu Péter

Pál Ferenc előadást tart a segítségnyújtás természetéről Fotó: Pezzetta Umberto

Hetedik alkalommal rendezte meg az egyesület a szakmai napot, amelynek témája a család körüli segítők, segítés voltak.

- Az egyesületünk 2010-es indulása óta egyik nagy tevékenységünk a szakmai napok szervezése. Fontosnak tartjuk, hogy megszólítsuk azoknak a szakmai területeknek a képviselőit, akik kapcsolatba kerülnek életpályájuk során a koraszülött gyermekes családokkal. Ezért az egészségügyi, a szociális területről, az oktatásból, a pedagógiai szakszolgálatoktól a nevelési tanácsadón át a szociális gyermekvédelmi felügyelettől hívtunk résztvevőket a mai napra, amelyre Budapestről is érkezik egy csoport – mondta Bognárné Bengő Hajnalka az alapítvány elnöke.

Pál Ferenc előadást tart a segítségnyújtás természetéről Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvényt megnyitó Balaicz Zoltán polgármester a Korán Érkeztem Egyesület társadalmi szerepvállalását, tevékenységének fontosságát méltatta. Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakember Hogyan segítsünk önmagunkon és másokon címmel tartott előadást, délután pedig három csoportban folytatódtak szakmai műhelyfoglalkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában