Rekord a jubileumon

2018.11.06. 08:00

Deák Teljesítménytúrák 287 résztvevővel Söjtörön

Részvételi rekordot hoztak az idén huszonötödik alkalommal megrendezett Deák Teljesítménytúrák. Az országos hírű programot jövőre október 26-án bonyolítják le.

Varga Andor

Sokadalom a söjtöri Öreg-hegyen, a Deák-kút melletti ellenőrző pontnál Fotó: Hozbor Tamás

A túrát először 1994-ben rendezte meg a Söjtöri Természetjáró Egyesület. Toplak József a kezdetektől részese az eseménynek, nagyjából az ezredforduló óta pedig főszervezőként irányítja azt. Munkáját sokan segítik, de legalább ilyen fontos a résztvevőktől érkező visszajelzés is.

– Talán a jubileum ténye, illetve a kiváló időjárás lehetett az oka, hogy idén 287 fővel új részvételi rekordot regisztrálhattunk – összegzett Toplak József. – A rövid távon voltak persze a legtöbben, 191 ember gyalogolt ezen a napon 20 kilométert, de kiemelkedőnek mondható a 70-esen a 28 induló és a 27 célba érkező is. A nagy érdeklődés miatt a helyszínen ki is fogytunk a teljesítéseket igazoló jubileumi kitűzőkből, az érintettek postán kapják meg a „jutalmukat”.

Sokadalom a söjtöri Öreg-hegyen, a Deák-kút melletti ellenőrző pontnál Fotó: Hozbor Tamás

A főszervező elmondta: a lebonyolításban nyújtott segítségért köszönet illeti a söjtöri polgárőröket, a pontőröket, illetve a Könyves Gábor vezette helyi, és a Csák Szilvia irányította bocskai önkormányzatot is. A pusztaszentlászlói hegyen pedig Jandó László korábbi és Kaj István jelenlegi polgármester pincéjénél is megpihenhettek a vándorok.

Akik közül a lenti Takács Károly tizenkettedik alkalommal teljesítette már a 70 km-es távot, beérve ezzel az örökranglistán a fóti Gálfi Csabát. Egyelőre ők ketten vannak tíz teljesítés felett, a harmadik pedig a pécsi Torma Tamás lehet, aki idén kilencedszer gyalogolta le a leghosszabb távot. Toplak József feljegyzései szerint a részvétel tekintetében a már nyugdíjas hévízi tanár, Berdán László a rekorder, aki jóval 20 felett jár, igaz, a rövidebb távokon. Nála többször csak maga a főszervező járta végig a Deák-túrát – aki minden rendezvény előtt megújítja az utak menti jelzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában