Harmincéves lett a klub és az otthonház

2018.10.26. 08:00

Szüreti hangulatban ünnepeltek az idősek Zalaegerszegen

A belvárosi idősek klubja és a nyugdíjas otthonház megnyitásának 30. évfordulóját ünnepelték csütörtökön az intézményben.

MH

Az ünnepi műsorban az intézmény lakói és klubtagjai is felléptek Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Radics Andreától, a Gondozási Központ vezetőjétől megtudtuk, akad lakójuk, aki még az 1988-as megnyitáskor költözött be, s ma 87 esztendős. Az otthonházban 57 lakás található, az idősek klubját pedig mintegy 60 fő látogatja. Nekik szólt a tegnapi program, amely az ünnepi műsor után szüreti bállá alakult át, táplálva a nyugdíjasok dalos kedvét, s nyitottságát a vidám percekre.

Az ünnepi műsorban az intézmény lakói és klubtagjai is felléptek
Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ezt megelőzően Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a jubiláló intézményt, s kitüntető oklevél átadásával ismerte el a klubban és az otthonházban zajló közösségteremtő munkát. Utalt az intézmény ez év eleji felújítására, ami részét képezte a 433 millió forint értékű csomagnak, amelyből a város idősellátó intézményei újultak meg. Kitért a szépkorúak vitalitását ébren tartó klubok, civil szervezetek, alapítványok városi támogatására, s az élethosszig tartó tanulást biztosító Senior Akadémia jelentőségére.

Radics Andrea a 30 év történetéről adott összefoglalót, Dékány Endre önkormányzati képviselő pedig a dolgozóknak mondott köszönetet áldozatos munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában