Beruházás

2018.10.30. 17:00

Szociális intézményi célokat szolgál a megmentett épület Lentiben

Felavatták a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat intézményének helyet adó Petőfi utcai épületet. A beruházás mintegy 65 millió forintból valósult meg.

Korosa Titanilla

Dr. Pál Attila, Bujdosóné Bagó Judit, a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat intézményvezetője és Horváth László átvágja a szalagot Fotó: Korosa Titanilla

Az ünnepség a helyi óvodások műsorával kezdődött, majd dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke szólt.

– A megyei jogú városok támogatásán túl 23 milliárd forint áll rendelkezésre Zala megye településeinek fejlesztésére, ennek 90 százaléka már támogatási szerződéssel rendelkezik. A beruházások azt mutatják, hogy a források jó helyre kerültek.

Kiemelte, Lentiben régi épületet mentett meg az önkormányzat a felújítással. A TOP-forrásból elkészült beruházás részleteit Horváth László polgármester ismertette.

Dr. Pál Attila, Bujdosóné Bagó Judit, a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat intézményvezetője és Horváth László átvágja a szalagot Fotó: Korosa Titanilla

– Osztható ügyfélszolgálati tér alakult ki az épületben, így a belső adminisztrációs munkafolyamatok és a kliensek fogadása elkülönülhet – magyarázta a polgármester. A földszinten ügyfélbarát fogadóteret alakítottak ki, az emeleten iroda és kiszolgálóhelyiségek találhatók. A fejlesztés tartalmazta a külső hőszigetelést, a nyílászárócserét, az épület teljes gépészeti megújítását és akadálymentesítését. Eszköz-, bútor- és járműbeszerzésre, játszósarok kialakítására is lehetőség nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában