Rendezvény

2018.10.30. 07:00

Szépkorúakat ünnepeltek Zalaövőn

Többek között bűnmegelőzést szolgáló színdarabbal, valamint egy táncos-zenés szórakoztató programmal színesítették a szépkorúak ünnepnapját a zalai kisvárosban. Az önkormányzat közel kétszáz főt látott vendégül a helyi általános iskola földszinti aulájában tartott rendezvényen.

Gyuricza Ferenc

Bűnmegelőzési színdarab Mester Edit, György János (jobbra) és Farkas Gergő előadásában Fotó: GyF

Zalalövőn évek óta az idősek hónapjához igazodva, azaz rendszerint október végén tartják a helyi szépkorúak ünnepét. Így történt ez 2018-ban is, az önkormányzat az elmúlt hét végén invitálta vendég­látással közös programra a 65 év feletti helybélieket. Köszöntöt mondott Pintér Antal polgármester, valamint Peténé Szanati Rita, a Zala Menti és Őrségi Szociális Alapszol­gáltatási Intézmény vezetője.

Bűnmegelőzési színdarab Mester Edit, György János (jobbra) és Farkas Gergő előadásában Fotó: GyF

– Önök hordozták a vállukon ezt az egész települést, kemény munkával kerestek benne kenyeret, építettek benne hajlékot, s neveltek benne gyerekeket – fordult az ünnepeltekhez a polgármester. – Amikor eljött az idő, azt a stafétabotot, amelyet szüleiktől kaptak, a mi kezünkbe adták. Fontos hát, hogy az idősekről szólva mindezen gondolatok mellett teret nyerjen a tisztelet és a megkülönböztetett szeretet. Szükség van a példaként felmutatható hosszú, dolgos életutakra, szükség van a bölcsességre, és szükség van arra a stabil morális és érzelmi erőforrásra, ahová mindig jó visszatérni, hívjuk azt szülői, nagyszülői háznak vagy atyai, anyai jó tanácsnak – fogalmazott a polgármester.

Pintér Antal kérdésünkre azt is hozzátette, a közel háromezer lakosú Zalalövőn mintegy félezer a 65 év felettiek száma, közülük 172-en jeleztek vissza, hogy részt tudnak és részt is kívánnak venni a rendezvényen.

A műsort a Verebes István által írt, bűnmegelőzési célú, felvilágosító jellegű abszurd jelenetsor bemutatásával kezdték, ugyanis az elmúlt évek során történtek a városban olyan bűnesetek, amelyeknek éppen a hiszékeny időskorúak váltak az áldozataivá. Az önkormányzat fontosnak érezte, hogy ilyen módon is megpróbálja felhívni a figyelmüket a csalókra vagy éppen a besurranó tolvajokra, s ezzel tovább csökkenteni a potenciális áldozattá válás lehetőségét.

A színdarabot követően a zalaegerszegi Albatrosz együttes táncosai, valamint Leblanc Győző és Tóth Éva operetténekesek szórakoztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában