Az érintett nők 40 százaléka jár csak szűrésre

2018.10.11. 12:00

Mellrák elleni sétát szerveztek Nagykanizsán

A Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete szerdán ötödik alkalommal szervezte meg a sétát, mely a mellrák elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet.

Szabó Zsófia

Sokan sétáltak – köztük az előtérben Bécsi Lászlóné (balról) és Karosi Lászlóné Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A megnyitón Karosi Lászlóné, a szervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Dénes Sándor polgármester beszélt, hangsúlyozva a szűrővizsgálatok, a megelőzés fontosságát. Dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója jelezte: az időben felfedezett daganatos betegség jelentős arányban gyógyítható.

– A kórházunk évente 8500–9500 meghívót küld ki emlőrákszűrésre, ám az érintett hölgyek alig több mint 40 százaléka vesz részt a vizsgálaton – mondta a főigazgató.

Sokan sétáltak – köztük az előtérben Bécsi Lászlóné (balról) és Karosi Lászlóné Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A folytatásban dr. Németh­né dr. Ignácz Andrea gyógyszertárvezető a prevencióra, dr. Németh Györgyi ügyvéd pedig az egészséges életvitelre hívta fel a figyelmet.

A rendezvényt kulturális programok is színesítették. A több mint száz résztvevő a reményt jelképező rózsaszín szalagot viselve, színes lufikkal sétált a HSMK-tól a Fő úton át az Erzsébet térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában