Több mint százmillió forintból korszerűsödött

2018.10.25. 11:30

Megújult a Cseperedő bölcsőde Zalaegerszegen

Mintegy 105 millió forintnyi TOP-forrásból újult meg a Cseperedő bölcsőde, amely 96 kisgyermek nevelését szolgálja.

Magyar Hajnalka

Érkeznek a vendégek az intézmény udvarára. Az ideális felé közelednek a feltételek Fotó: Pezzetta Umverto/Zalai Hírlap

Hőszigetelés, váz és más korszerűsítés

A szerdai avatóünnepségen Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék vezetője számolt be arról, hogy intézményeik infrastrukturális megújulása folyamatos, minden évben tízmilliós nagyságrendű összeget fordíthatnak e célra. Ennek köszönhetően az optimálistól immár az ideális felé közelednek a gondozási feltételek, s a gyakorlaton lévő kisgyermeknevelők is jó körülmények között sajátíthatják el hivatásukat. A Cseperedő bölcsőde kapcsán köszönetet mondott minden közreműködőnek a munkáért és a támogatásért.

Magyarné Vugrinecz Zsuzsanna, a Cserepedő bölcsőde vezetője a fejlesztés tartalmi összetevőit ismertette. A homlokzat új hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, új vázat és fedést kapott az emeleti terasz, korszerűsítették a fűtési rendszert, továbbá mindkét szinten megújultak a vizesblokkok.

Érkeznek a vendégek az intézmény udvarára. Az ideális felé közelednek a feltételek Fotó: Pezzetta Umverto/Zalai Hírlap

Hatalmas segítség az anyáknak

Balaicz Zoltán polgármester felidézte a korábbi, az egészségügyi alapellátást, szociális intézményeket és idősotthonokat érintő átfogó felújítási programokat, s jelezte, hogy a megyei jogú városok közül Zalaegerszegnek sikerült elsőként korszerűbb körülményekre váltani a rendelkezésre álló forrásokat. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák felújításánál milliárdos tételből gazdálkodhatnak, ebből a Petőfi utcai épületre összesen 266 millió forintot fordítottak. A védőnői szolgálat 16, a Petőfi óvoda 145, a Cseperedő bölcsőde pedig 105 millió forintból válhatott korszerűbbé.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, ma már ritkán él együtt három generáció, ezért a munkába visszatérő édesanyáknak hatalmas segítséget jelent a bölcsőde. Mivel mindenkinek a munkájára szükség van, a kormány új programmal kívánja támogatni a települések bölcsődeépítő kedvét. Ahol megfelelő számú kisgyermek él, s a szülők igénylik a szolgáltatást, meg is szervezik. Az elkövetkező évek tehát a bölcsődeépítés jegyében telnek majd. Dékány Endre, a településrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy újabb fejlesztés gazdagította a belvárost. Hozzátette, az elmúlt években csak az érintett tömbben egymilliárd forint körüli beruházás zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában