Fejlesztés

2018.10.31. 07:00

Korszerűsítenek két kanizsai tagóvodát

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 260 millió forintos támogatásával a Nagykanizsa Központi Óvoda Kossuth téri Tagóvodájában teljes felújításra, a Palini Tagóvodában pedig bővítésre kerül sor.

Horváth-Balogh Attila

Benczik Imre Istvánné óvodavezető és Wiesner Judit óvónő a gyerekekkel a palini óvodában. A növekvő gyermeklétszám miatt bővíteni kell az intézményt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője elmondta: a palini tagóvoda háromcsoportos óvoda, és továbbra is ennyivel fog működni, de egy nagyobb méretű csoportszobával, fejlesztő szobával, tornaszobával és egy mosdóhelyiséggel bővül.

A Kossuth téri tagóvodában viszont teljes felújítás: az épület szigetelése, mosdók, csoportszobák és egyéb kiszolgáló helységek festése, aljzatuk burkolása, akadálymentesítés, vizesblokkok felújítása, villanyrekonstrukció, illetve eszközfejlesztés történik. Mindezek eredményeként remélhetőleg a megújuló óvodák fenntartása, működtetése sokkal olcsóbb is lesz majd.

Benczik Imre Istvánné óvodavezető és Wiesner Judit óvónő a gyerekekkel a palini óvodában. A növekvő gyermeklétszám miatt bővíteni kell az intézményt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Kossuth téri tagóvodánkban már elkezdődtek a munkálatok – mondta el dr. Némethné Kovács Edit – A gyerekek ellátásához szükséges eszközöket, bútorokat, játékokat a nyár folyamán elköltöztettük, s az épületet átadtuk a kivitelezőnek. A gyermekeket két tagóvodánkban helyeztük el: a Hétszínvirág tagóvoda két csoportot fogadott be, Attila tagóvodánkban pedig egy csoportot helyeztünk el. Azt is megtudtuk: a palini tagóvodába jelenleg több mint 80 kisgyermek jár. Az utóbbi években megnövekedett gyermeklétszám miatt kinőtték a régi épületet, ezért vált szükségessé a bővítés. A Kossuth téri tagóvoda pedig négy csoporttal működik, összesen 85 gyermekkel.

– Azt gondolom, hogy a gyermekek, a szülők és a kollégáim egyaránt nagyon várják, hogy birtokba vehessék a megújult óvodákat – tette hozzá végül a nagykanizsai intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában