Család és munka

2018.10.31. 10:00

Két zalai pályázó nyert díjat a Családbarát munkahely pályázaton

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Családbarát munkahely pályázatán: a keszthelyi Goldmark Művelődési Központ és a Zalavíz Zrt nyert díjat.

Zámbó Balázs

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Csengei Ágota és dr. Beneda Attila államtitkár- helyettes az elismerés átadása után Fotó: Zámbó

A Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság együttműködve az Emberi Erőforrás Támogatáskezelővel 75 millió forintos keretösszeggel hirdette meg a pályázatot, amelyen legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást lehetett nyerni. Nemrég Budapesten tartották a díjkiosztó ünnepséget, ahol 42 cég és költségvetési szerv vehetett át díjat, kapott eltérő összegű támogatást, 6 pályázó pedig jogosulttá vált a Családbarát munkahely cím viselésére.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Csengei Ágota és dr. Beneda Attila államtitkár helyettes az elismerés átadása után Fotó: Zámbó

Zala megyében a Zalavíz Zrt. és a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ nyert el támogatást a pályázaton. Olyan munkahelyek kialakítása volt a kiírás célja, melyeknek a vezetése elősegíti a dolgozók családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségeinek összehangolását.

A keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ már hatodik alkalommal szerepelt sikeresen a pályázaton. Csengei Ágota igazgató elmondta: felmérést végeztek a munkatársaik körében, s a beérkezett igényeknek, családi helyzeteknek megfelelően alakították ki családbarát pályázati koncepciójukat. A pályázat segítségével valósítják meg például az Aktív nagyik akciót, ismeretterjesztő előadássorozatot szerveznek, csapatépítő tréninget a kollégáknak, rendszeres gerinctornát, egészségügyi szűrőprogramot, valamint az érzelmi intelligenciát fejlesztő tréninget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában