Technológia

2018.10.13. 07:00

Ingyenes wifipont létesült a nagykanizsai Erzsébet téren

Péntektől ingyenes wifi kezdte meg a működését az Erzsébet téren. Erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen a Fidelitas helyi csoportja a polgármesterrel és a szolgáltatóval.

Benedek Bálint

Az előzményekről szólva Dénes Sándor városvezető elmondta: néhány hónappal ezelőtt a Fidelitas helyi elnöke, Léránt Gábor vetette fel az ötletet, hogy az Erzsébet téren lehetne ingyenes wifipont.

– Korábban már volt ilyen lehetőség, ám a rendszer meghibásodott és nem működött – tette hozzá a polgármester. – A fiatalok rajonganak a különféle okoskészülékekért, amiket egy új technológia kiépítésével a tér szinte egész területén bátran használhatnak.

A Fidelitas csoportjának vezetője, Léránt Gábor hozzátette: ezzel a fejlesztéssel megkönnyítik a térség meghatározó és fejlődő városában élő, tanuló, és az idelátogató emberek mindennapjait.

A működésről Szász Péter, a ZNET Telekom Zrt. üzletfejlesztési vezetője elmondta: a polgármesteri hivatal tetején található eszközzel 200 méter sugarú körben érhető el a szolgáltatás Nagykanizsa Hotspot néven. Egyszerre 512 felhasználó jelszó nélkül, korlátozott sávszélesség mellett naponta három órán keresztül csatlakozhat a világhálóra.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában