negyedik alkalommal

2018.10.12. 11:10

Gyerekbarát település díjat nyert Zalaszentgrót

Negyedik alkalommal adták át az UNICEF Gyerekbarát Település elismeréseket. Idén Zalaszentgrót is a díjazottak között van.

Rózsa-Gulyás Regina Olimpia

illusztráció

A címet és a vele járó kétmillió forintot még Belváros-Lipótváros kapta meg. Tizenhárom pályázó közül választották ki őket. Olyan településeket kerestek, ahol a gyermekeknek lehetőségük van elmondani véleményüket, hatással lehetnek közösségük életére, részt vehetnek a kulturális életben. Ezeken a helyeken a gyermekek biztonságára és egészséges környezetére is kiemelten figyelnek.

Zalaszentgrót többek között a tanulók bérlettámogatásával, kollégiumi és albérleti díj támogatásával, esélyteremtéssel és a civilek bevonásával, ifjúsági kerekasztallal hívta fel magára a figyelmet.

Nagy öröm számunkra, hogy Zalaszentgrót, ez a kis Zala megyei város a átveheti ezt a díjat. Ez az elismerés megmutatja, hogy a városon belül megtalálható egészségügyi, szociális és oktatási intézmények között megfelelően működik a kommunikáció. (...) A feltételeket megteremtettük a családalapításhoz azzal is, hogy biztosítottunk bölcsődét, óvodát, és folyamatosan bővítjük a játszótereket. Itt emberi hangon szólunk egymáshoz. Én erre és Szentgrótra vagyok a legbüszkébb” – mondta Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere az ünnepségen, melyet Budapesten tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában