Kezünkben lehet az élet

2018.10.17. 07:00

Az újraélesztés világnapján a zalaegerszegi Dísz téren gyakorolhattunk

Október 16. az újraélesztés világnapja, ennek jegyében zajlott tegnap ismeretterjesztő gyakorlati bemutató a megyeszékhelyi Dísz téren.

Arany-Horváth Zsuzsa

Az Országos Mentőszolgálat Zala Megyei Mentőszervezetének és a városi önkormányzatnak a munkatársai a címbe foglalt jelszó jegyében mutatták be az újraélesztés módszerét, szabályait. A helyes eljárásról és a tapasztalatokról Vincze Luca, a zalai mentőszervezet vezetője és Hideg András mentésirányító tájékoztatott, a gyakorlásban pedig Adorján András és Kalamár Norbert állt a szép számú érdeklődő rendelkezésére.

 

A szakemberek elmondták, minden perc késlekedés 10 perccel csökkenti a bajbajutott esélyeit, ezért fontos, hogy a laikus segítők először is pontos címet mondjanak a mentőknek, s azok megérkezésééig akár telefonos utasításokat követve kezdjék meg az újraélesztést. Amely mellkaskompresszióból áll, a befúvást már nem kell alkalmazni. A mentősök bábukon mutatták meg a hatékony fogásokat, valamint szimuláltak egy telefonbeszélgetést is. Kiderült, egyre többen tanúsítanak kellő bátorságot az újraélesztéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában