Jutalmak a legszebbeknek

2018.10.26. 12:00

Átadták a Virágos Zalaegerszegért verseny díjait

Átadták csütörtökön a Virágos Zalaegerszegért verseny díjait a városi díszteremben. Idén hat kategóriában jelentkezhettek a környezetszépítők az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. versenyére.

Szabó Judit

A díjazottak okleveleikkel és az elismerések átadóival. A tárgynyeremények és a jutalmul kapott utalványok a virágosítás folytatását szolgálják Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A meghívottaknak elsőként Balaicz Zoltán polgármester köszönte meg, hogy szebbé teszik a környezetüket és ezáltal a várost, majd Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hívta fel a figyelmet a példamutatás fontosságára. A verseny tapasztalatait Kovács Mihály, a Városgazdálkodási Kft. főkertésze összegezte.

A díjazottak okleveleikkel és az elismerések átadóival. A tárgynyeremények és a jutalmul kapott utalványok a virágosítás folytatását szolgálják Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A családi házak kategóriá­jában Bella Kálmán Eszter (Homoktövis u.) lett az első, a 2. Csahók József Lászlóné (Martinovics u.), a 3. Kulcsár István (Balatoni út). A társasházak versenyét az OTP társasház nyerte, amely a Toldi utca 2., a Kinizsi utca 2–4. és a Berzsenyi utca 21–27. közös udvarának csinosításával tűnt ki. Második lett a Göcseji út 63., harmadik a Göcseji út 59. A társasházak egyéni lakói között is versenyt hirdettek, azt vizsgálva, kié a legszebb erkély vagy ablak. Szabó Jenő (Madách u.) végzett az élen, Horváth Melinda (Nemzetőr u.) és Máté Jánosné (Stadion u.) előtt. Az intézmények közül a Csillagközi székhelyóvoda környezete nyerte el leginkább a zsűri tetszését, ezért innét hívtak meg gyerekeket műsort adni az ünnepségre. Díjat kapott még az Űrhajós bölcsőde (2. helyezés) és a Szent László utcai tag­óvoda (3.). Kereskedelmi és ipari telephely kategóriában egyetlen díjat adtak át, Nemes Róbertnek (Berzsenyi u.). Különleges, újszerű megoldásokért pedig a Berzsenyi utca 28–30. alatti, 146 lakásos társasház érdemelt elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában