OhMyDeer

2018.09.03. 07:00

Zenei fesztivál született Kanizsán

Az esős, hűvös szombati nap ellenére is egyértelmű sikerrel debütált az OhMyDeer fesztivál. A nagykanizsai zenei rendezvényen fellépő hazai sztárokra és külföldi előadókra több ezren voltak kíváncsiak. A legnagyobb tömeg Ákos péntek esti koncertjére gyűlt össze.

Gyuricza Ferenc

Képünkön Ákos péntek késő esti koncertjének közönsége

Az Ákos50 jubileumi turné fesztiválverziójával fellépő énekes-dalszerzőre és csapatára közel háromezren voltak kíváncsiak, de nagyjából ugyanennyien nézték meg szombaton a világhírű brit trip-hop csapat, az elbűvölő Skye Edwards énekesnővel és a zenekart vezető Ross Godfrey gitárossal fellépő Morcheeba, valamint az utánuk következő WellHello műsorát is. A nagykanizsai fesztiválon két helyszínen zajlottak az események, a nagyszínpadon inkább a populárisabb előadók – az említetteken túl az angol Toploader, valamint a Blahalouisisana, a 30Y, a Hősök és Szabó Balázs Bandája – kapott helyet, míg az úgynevezett Forest Stage-en, azaz egy erdei tisztáson kialakított kisebb színpadon a rock, az elektronikus zene vagy éppen a lounge és a chill out műfajában dolgozó előadók, köztük a Run Over Dogs, a Middlemist Red, a Zagar és a holland Weval váltották egymást.

Képünkön Ákos péntek késő esti koncertjének közönsége Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

– Ma az öröm és a pihenés ideje van itt, az értékelés a következő hetek feladata lesz – mondta vasárnap lapunknak Tóth Tihamér ötletgazda. – Minden nagykanizsai és zalai nevében mondhatom, hogy rendkívül büszkék lehetünk, hiszen egy nagy álmunk vált valóra. Bennünket is meglepett, hogy milyen sokan érkeztek az ország számos pontjáról, csodálatos két napon vagyunk túl. Minden induló fesztivál csak olyan első napról álmodhat, mint amilyen az OhMyDeer pénteki délutánja, estéje volt. A szombati napon pedig egy igazi fesztiválhoz méltóan a beavatás is megtörtént az eső által.

Tóth Tihamér hozzátette: szinte minden előadó és művész lelkesen beszélt arról, hogy milyen gyönyörű ékszerdobozt sikerült kialakítaniuk Nagykanizsán, a Csónakázó- tó partján, s az erdőben, a kilátó alatt. Az OhMyDeer egyik vonzereje éppen az lehet, hogy egy teljesen egyedi, csodálatos designnal felépített, igazán családias, de mégis professzionális fesztivált sikerült teremteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában