Felújítás

2018.09.13. 07:00

Új tető kerül a kanizsai református parókiára

A minap kezdődött a helyi református egyházközség templom melletti parókiája tetőszerkezetének felújítása, a költségeket állami támogatásból biztosítják.

Benedek Bálint

Hella Ferenc reméli, hogy a parókia tetőszerkezetének cseréje megoldja a problémákat Fotó: Szakony Attila

Hella Ferenc református lelkipásztor elmondta: az eddigi pala és tegola tetőzsindely az évek során elhasználódott, az illesztések eltávolodtak, s több helyen beázott.

– Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 19 millió forintos támogatásában részesültünk, amit a templom és a parókia tetőszerkezetének felújítására, illetve energetikai beruházásra fordítunk – fogalmazott a lelkipásztor. – Egy­előre nem látjuk pontosan a költségeket, a lényeg, hogy a legégetőbb problémát, a fedést minőségi kerámiacseréppel megoldjuk. Remélhetőleg ez tartós megoldást jelent a jövőre nézve. Ezt követően ugyanitt a bádogosmunkákat végzik el a szakemberek.

Hella Ferenc reméli, hogy a parókia tetőszerkezetének cseréje megoldja a problémákat Fotó: Szakony Attila

Hella Ferenc hozzátette: ha marad forrás a folytatásra, akkor az épület szigetelését, néhány nyílászáró cseréjét oldanák meg. Most úgy tűnik, az átfogó rekonstrukció végéhez közelednek. Az épületek az elmúlt években jelentősen megújultak, a villanyhálózatot korszerűsítették, elkészült az új lépcső, és a padokat is átfestették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában