Három helyen történik a rekonstrukció

2018.09.27. 09:00

Több járdát és utat is felújítanak Miháldon

Az elhasználódott belterületi utak és a tönkrement járdák rendbetételére nyert támogatást a dél-zalai település önkormányzata. A három szakasz közel tízmillió forintos pályázati, valamint önerős forrásból valósul meg.

Benedek Bálint

A kivitelező cég a Dózsa utca felújításán dolgozik Fotó: Szakony A./Zalai Hírlap

Gerő Sándor polgármester szerint három olyan helyszínt jelöltek ki, amelyen nyomot hagyott az idő vasfoga. Az egyik rövidebb, 25 méteres szakasz a település központjában, a Fő és Petőfi utcák kereszteződésénél található. Mivel viszonylag nagy forgalom halad keresztül rajta, alaposan megerősítik az úttestet, és a víz­elvezetés is megoldódik.

– A Dózsa utcai járda rendbetételére sokat költünk, hiszen ez a 432 méter hosszú aszfaltcsík a központból indul és a gyógyszertárnál fejeződik be – folytatta a településvezető. – A falu lakossága ezt a szakaszt használja a legtöbbször, településrészeket köt össze. Mára viszont teljesen tönkrement, berepedezett a felülete, a padkaelemek kidőltek. A korszerű technológiának köszönhetően jóval tartósabb lesz, mint a korábbi aszfaltcsík.

A kivitelező cég a Dózsa utca felújításán dolgozik Fotó: Szakony A./Zalai Hírlap

A harmadik helyszínen, a Béke utcában annak járdáját teszik rendbe. Itt a megfelelő víz­elvezetést is biztosítják azzal, hogy az árkokat kitisztítják. Továbbá az úton burkolatfelújítást végeznek a szakemberek.

Gerő Sándor rendkívül büszke arra, hogy mindegyik munkához a pályázati összeg felett az önkormányzatnak lehetősége volt saját forrást is biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában