Példaértékű

2018.09.06. 07:00

Születésnapjukon köszöntötték a kanizsai nyugalmazott pedagógusokat

A város két jeles pedagógusát köszöntötte születésnapja alkalmából tegnap a Városvédő Egyesület.

Szabó Zsófia

Cserti Tibor (balról), Papp Ferenc (jobbról) gratulál a születésnapját ünneplő Mayer Ferencnek és Lengyák Istvánnak Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

A gyermekek és a fiatalok szeretete, a szakmai professzió, a pedagógiai elhivatottság és a magas fokú empátia jellemző az ünnepeltekre. E gondolatokkal köszöntötte az egyesület alelnöke, Papp Ferenc a 75. születésnapját ünneplő Mayer Ferenc nyugalmazott iskolaigazgatót és a 70 esztendős Lengyák István galériavezető pedagógust.

Cserti Tibor (balról), Papp Ferenc (jobbról) gratulál a születésnapját ünneplő Mayer Ferencnek és Lengyák Istvánnak Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

– Ismert és elismert gimnáziumi igazgató volt városunkban, megyénkben Mayer Ferenc, aki több kanizsai intézményt vezetett. Nevéhez iskolafelújítások is fűződnek, köztük a dr. Mező Ferenc Gimnázium és a BLG részleges rekonstrukciója. Neki köszönhetően példa nélküli fejlesztések történtek több intézményben. Mayer Ferenc pedagógiai munkáját több kitüntetéssel is elismerték – részletezte Papp Ferenc.

– Lengyák István tanár, népművelő, könyvtáros, környezetvédő a város kulturális, művészeti életének meghatározó személyisége – hangsúlyozta a másik ünnepelt köszöntése során a szervezet alelelnöke. – Lengyák István tanártársával közösen, megszervezte a Hevesi galériát, amit 28 éve vezet. Elnöke a Civil Kerekasztal Egyesületnek, elindítója a Zala Megye 7 csodája programnak. Számos elismerést kapott pályafutása során, köztük a Magyar Kultúra Lovagja címet és a Köztársasági érdemkereszt kitüntetést.

A köszöntő szavak mellett az ünnepeltek ajándékokat vehettek át Cserti Tibor elnöktől és Papp Ferenctől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában