2018.09.19. 17:00
Sikert aratott a zalakarosi gŐZgombóc a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon
A szeptember elején megtartott soponyai 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon és Megyekorzón kiválóan szerepelt a „gŐZgombóc” fantázianevű étel.

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője (balról), Molnár Veronika, a Tourinform iroda vezetője és Mészáros Dániel idegenforgalmi ügyintéző örült az étel sikerének Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap
A VADEX Mezőföldi Zrt., a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete és a Fejér Megyei Önkormányzat szervezésében megtartott fesztiválon a kulturális programok mellett a rendezvény legfőbb küldetése ezúttal is a vadgasztronómia népszerűsítése volt. A magas fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalmú, alacsony koleszterin- és zsírtartalmú vadhúsban számos lehetőség rejlik, a hagyományostól a modern ételekig bármi elkészíthető belőle. Ezt a sokszínűséget tapasztalhatta meg a fesztivál több mint négyezer látogatója. Az érdeklődők a vadételfőző versenyen induló főzőcsapatok bográcsában készülő vadpörköltek mellett a fesztivál étlapján szereplő vadburgert, szarvaskolbászt és vadraguval töltött lepényt is megkóstolhatták.

Az eseményre külön meghívást kapott az Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson elnevezésű receptgyűjtő versenyen győztes wild food étel, a „gŐZgombóc” is.
Nagy Róbert séf étele ezúttal a fürdővárosi Deutsch Bálint keze alól került a közönség és a zsűri elé. Az ételkülönlegességek között is kuriózumnak számító gŐZgombóc mellett rókagombás vadraguval töltött kelt tésztás lepényt is kóstolhattak a fesztiválozók, ami szintén óriási sikert aratott.