Megújuló infrastruktúrával

2018.09.03. 10:00

Pályázati támogatásból és önerőből fejlesztettek Zalaújlakon

Az apró dél-zalai településen az elmúlt időszakban pályázati és önerős forrásból több középület tetőszerkezetét felújították, a Fő utca egy része pedig új aszfaltréteget kapott.

Benedek Bálint

Böröndi Ferenc a Fő utca megújult szakaszával Fotó: Gergely

Az elmúlt időszak beruházásairól Böröndi Ferenc polgármester beszélt. Mint elmondta: a falu egyetlen utcájának utolsó, 350 méteres szakasza teljesen elhasználódott, felülete összetöredezett, néhol balesetveszélyessé vált.

- Utóbbi terület aszfaltozását közel 14 millió forintos pályázati forrásból végeztük el – tette hozzá a településvezető. – Ugyanezen a szakaszon a vízelvezető árkok burkolását viszont már önkormányzati finanszírozásban, 1,8 millió forintból finanszíroztuk. Ezt a részt nemcsak a falu lakossága használja, hanem az erdőgazdaság szakemberei is gyakran itt közlekednek. Az útfelújítások ezzel nem fejeződtek be, hiszen a kistelepülések önkormányzatainak támogatására biztosított 750 ezer forintból hamarosan a temetőbe vezető utat 40 méterrel hosszabbítjuk meg. Ez a terület korábban pusztán mészkő-borítású volt, ezért ez a csekélynek tűnő szakasz is nagy előrelépést jelent. Ugyanitt a ravatalozó tetőszerkezetét a közelmúltban teljesen kicseréltük.

Böröndi Ferenc a Fő utca megújult szakaszával Fotó: Gergely

Böröndi Ferenc hozzátette: két szomszédos településsel, Csapival és Nagybakónakkal közösen a mezőgazdasági, illetve külterületi utak felújítására kicsivel több, mint 47 millió forintot nyertek. Ebből a zalaújlaki hegyre vezető út 670 méter hosszú szakasza 15 millió forintból kap korszerű és tartós réteget.

- Öröm számunkra, hogy hárommillió forintból 600 méter járda épült a településen, s a jövő céljai között szerepel a többi rossz állapotú szakasz rendbetétele is – folytatta a polgármester. – Ezen kívül a kulturális feladatok ellátására kapott állami keretösszegből az Egry József Emlékház, a közösségi ház, valamint a könyvtár épületének tetőszerkezetét is felújítottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában