A színek zenéje

2018.09.26. 16:30

Macsekné Sipos Anita énekesnő kiállítása a kórházgalériában

Macsekné Sipos Anita, a Napsugár Együttes énekese új oldaláról, festményeivel mutatkozik be a Kanizsai Dorottya Kórház Erdős László Galériájában.

Horváth-Balogh Attila

Macsekné Sipos Anita egyik alkotásával a galériában Fotó: Lengyák István

A tárlat képeinek alkotója először mutatkozik be önálló kiállítással a nagyközönség előtt olaj és akril technikával készült munkáival.

- Édesanyám kiskoromban sokat rajzolt nekem, ilyenkor mindig ámulattal figyeltem, milyen gyorsan készíti el és milyen finom mozdulatokkal árnyékolja munkáit – mesélt a kezdetekről Macsekné Sipos Anita. – Tőle kaptam kedvet, az első próbálkozás után pedig biztatást, segítő tanácsokat, s így az első alapokat is. Gyermekéveimet mindig olyan környezetben tölthettem, ahol megérintett a természet szépsége. Talán ezért lettek kedvenc témáim a tájképek, virágok, felhők, folyók, növényekkel ékes utcarészletek.

Elárulta: nagy hatással volt rá a szomszédukban lakó Milávecz László amatőr festőművész, illetve általános iskolai rajztanára, Kiss József.

Macsekné Sipos Anita egyik alkotásával a galériában Fotó: Lengyák István

- Neki köszönhetem az új technikák, ábrázolási módok megismerését – folytatta. – A rajzóráit, amelyek mindig inspirálóan hatottak rám, nagyon szerettem. Nyolcadik után műszaki szakközépiskola következett. Ott csak szakrajz volt, amely nem nagyon biztatott a festegetésre, így jó ideig csak szunnyadt bennem az ihlet. Ám 1999-ben Tóth Gábor, Jakubik István, Benda Zoltán, Bimbó Tamás festményeinek hatására ismét kedvet kaptam az alkotásra. Ebben segítségemre volt, hogy Pordán Renátánál tovább fejleszthettem rajzkészségemet, jobban belemélyedhettem a fény-árnyék hatások alkalmazásába, és kicsit belekóstoltam az akrilfestésbe is.

Macsekné Sipos Anita első önálló kiállítása október végéig látható a galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában