Őszköszöntő

2018.09.28. 16:52

Idősek találkoztak Keszthelyen

Őszköszöntőre, azaz műsorral színesített, kötetlen találkozóra hívta a Keszthelyen működő, időseket összefogó szervezeteket a Közösségi Értékekért Egyesület. A cél az volt, hogy az aranykorúak jobban megismerjék egymást.

Keszey Ágnes

A Népek Tánca Tánccsoport fellépése is színesített a rendezvényt

A Georgikon Majortörténeti kiállítóhely adott otthont találkozónak, ahol fellépett a Népek Tánca tánccsoport, bemutatkoztak az idősekkel foglalkozó szervezetek, majd zenés ebéd és kötetlen beszélgetés közben ismerkedhettek egymással a résztvevők. A rendezvény fővédnöke a Keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke volt. A szervezet feladata, hogy segítse a szépkorúakat problémáik megoldásában és fontosnak tartják a közösség erősítését.

A Népek Tánca Tánccsoport fellépése is színesített a rendezvényt

- Egy város akkor tud aktív lenni, ha aktívak a közösségei és ennek nagyon fontos szereplői az idős közösségek. Az idősebb emberek egyrészt tapasztalatukkal, tudásukkal hozzá tudnak járulni egy város aktivitáshoz, fejlődéséhez, másrészt példát tudnak mutatni a fiatalabb generációnak – emelte ki Nagy Bálint. A szervezők az első Őszköszöntőt hagyományteremtő céllal rendezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában