Program

2018.09.05. 07:00

Idén is tekerik a verklit Keszthelyen

Szombaton és vasárnap immár hatodik alkalommal rendezik meg a keszthelyi nemzetközi verklifesztivált a városban.

Arany Gábor

Mint Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, a fesztivál ötlete a svájci Hansjörg Surbertől származik, aki a Balaton-parti városban létrehozta a zenegépek múzeumát, ahol muzsikát előállító mindenféle masinákat lehet megtekinteni. Az ő kezdeményezésére 2013-ban rendezték meg az első verklifesztivált és a sikerre tekintettel azóta évente adnak találkozót egymásnak a gépzenészek a keszthelyi belvárosban.

Az idei fesztiválra hét országból hetvenen jelezték részvételüket, s mivel általában párok érkeznek, ez háromtucatnyi zenegépet jelent. A megnyitót szombaton 10 órakor tartják és 11 órától késő délutánig szól majd a verklimuzsika a Fő téren és a Sétáló utcában. Este pedig a litván Violeta Cvirkaite & Country Music Band, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje, valamint Babicsek Bernát előadása, illetve a Népek Tánca műsora kínál szórakozást. Vasárnap 10 órakor folytatódik a fesztivál, az összes verklis közös, fesztivált záró zenélését a színpad előtt fél négytől kísérheti figyelemmel a közönség.

(Kiemelt kép: archív/Keszey Ágnes)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában