Aki arra járt, táncba vitték

2018.09.16. 16:00

Erzsébet téri performansszal népszerűsítették szenvedélyüket az eraklinosok

Eraklin a téren címmel táncbemutatót, nyílt edzést, illetve táncoktatást tartott péntek este az Erzsébet téren az Eraklin TáncKlub Egyesület. 

Horváth-Balogh Attila

Az Eraklin táncosai amikor lehetett, bevonták a járókelőket is a táncba

Fotó: Horváth-Balogh Attila

 

Mint azt Lekszikov Csabától, az egyesület elnökétől megtudtuk, nem titkolt céljuk az volt, hogy minél többeknek csináljanak kedvet a társastánchoz – ezért aki hajlandóságot mutatott rá, azt fel is hívták a „táncparkettre”.

- Több éves hagyomány már, hogy ilyenkor ősszel a táncosainkkal kijövünk ide a térre

- bocsátotta előre Lekszikov Csaba. – Azonban az elmúlt időszakban ezt felváltotta a Kultúrkorzó című rendezvény, aminek a helyszíne az Ady utca volt. Ám mivel ott most jelentős felújítási munkálatok folynak, a Kultúrkorzó elmarad, de hogy a közönségünk ne maradjon tánc nélkül, visszatértünk a korábbi programunkhoz. A célunk, hogy megmutassuk magunkat és a társastáncot a város lakosságának, vagy legalábbis azoknak, akik ebben az időben éppen az Erzsébet téren járnak. Természetesen, szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának hozzánk, s az Erzsébet téri bemutatón keresztül kedvet kapnának a klasszikus társastánchoz. Titkon abban reménykedünk, hogy olyanokra is rátalálunk, akik később profi táncosokká válhatnak, s biztosíthatják a táncklub utánpótlását.

Az Eraklin táncosai amikor lehetett, bevonták a járókelőket is a táncba
Fotó: Horváth-Balogh Attila

De persze, nem csak annak érdemes megismerkednie a társastánccal, aki a profik közé vágyik, hanem annak is, aki egyszerűen csak kulturáltan szeretne szórakozni. S nem érdemtelen szó ejteni a tánc eme fajtájának személyiségformáló hatásairól: a társastánc többek közt tartást ad, megtanít alkalmazkodni a partnerhez, s nem utolsósorban kiváló fizikai erőnlétet és állóképességet biztosít.

Lekszikov Csaba beszélt az egyesület terveiről is. Mint elmondta, a szezon most indul, több párosuk indul versenyeken, köztük országos megmérettetésen. Folytatják hagyományos rendezvényeiket, köztük november 10-én és 11-én rendezik meg a Cséplő Dániel Emlékkupát, illetve immáron 8. alkalommal az Eraklin Kupa Táncversenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában