Évforduló

2018.09.29. 07:00

Emléktáblát is avattak a kanizsai tantelep ötvenéves jubileumának tiszteletére

A Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola Erdész úti tantelepének 50. évfordulójára rendezett ünnepségen pénteken emléktáblát is avattak.

Benedek Bálint

Az ünnepség keretében mélyfúrási gyakorlatot is láthattak a vendégek Fotó: Gergely Szilárd

A tantelep történetét Laukó Emőke intézményvezető elevenítette fel. Elmondta: a mélyfúróképzés gyakorlóhelyét 1968-ban jelölték ki, s már a következő évben elvégezhették az első fúrásokat. A folyamatos fejlesztés eredménye, hogy ma már több ágazat fiataljai tanulnak a tantelepen.

Az ünnepség keretében mélyfúrási gyakorlatot is láthattak a vendégek Fotó: Gergely Szilárd

A jubileum keretében emléktáblát avattak, mely előtt elsőként a szakképzési centrum vezetője, Bene Csaba méltatta az elődök munkáját. Hozzátette: az állandó fejlesztés és karbantartás miatt a gépek ma is működőképesek és jó célt szolgálnak, a tanulók ugyanis kiváló alapokat kapnak itt.

– A cégeknél nagy igény van a képzett, jó szakemberekre – folytatta. – Az oktatás magas színvonala mellett a tantelepre ezután is szükség lesz.

Majd a zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum igazgatója, Tóth János lépett a mikrofonhoz, aki szintén visszaemlékezéssel kezdte ünnepi köszöntőjét, melyben kiemelte, hogy az olaj illata hamar, gyerekként a szakma mellé állította.

– Több neves olajipari szakember oktatott Nagykanizsán, közülük többek közt Buda Ernő, Dallos Ferenc és Trombitás István hagyatékát is a múzeumunk őrzi – fogalmazott Tóth János. – A két intézmény kapcsolata szinte egyidős, így a szakma szeretete miatt is állandóan együtt dolgozunk. A fiatalokat arra biztatnám, hogy válasszák a fúrómester szakmát, hiszen biztosan elhelyezkedhetnek.

A jubileumi ünnepség végén az érdeklődők a fluidumkitermelő technikusok, illetve nappali képzésben részt vevő diákok mélyfúrási gyakorlatát tekinthették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában