Tanulni folyamatosan

2018.09.21. 07:00

Elindult a negyedik tanév a Szenior Akadémián

Csütörtök délután becsengettek a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Szenior Akadémiáján is, a beiratkozás után közel háromszázan kezdték meg a tanulmányaikat.

Fincza Zsuzsa

Görög Ibolya főiskolai docens, a Miniszterelnöki Hivatal volt protokollosa az élményszerű oktatás híveként be is mutatta a tegnapi előadásán, hogy milyen tiszteletlenül fest, ha valaki zsebre tett kézzel beszél Fotó: Fincza Zsuzsa

A megnyitón a hallgatókat dr. Gubán Miklós, a BGE GKZ dékánja, Lambertné Katona Mónika, a kar Kiemelt Projektek igazgatója és Pácsonyi Imre, a megyei Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte. – Egyetemünk és a városi önkormányzat együttműködésének köszönhetően immár a 4. tanévnek rugaszkodnak neki az 55 év feletti zalaegerszegiek, egy részük már a kezdetektől velünk tart, a többségük több szemesztert igazoló leckekönyvvel bizonyíthatja, hogy részt vett a képzéseinken. A Szenior Akadémia programja is igazodik a kar stratégiájához, amelyben első helyen szerepel az egészségtudatosság és a környezetvédelem – mondta Lambertné Katona Mónika.

Görög Ibolya főiskolai docens, a Miniszterelnöki Hivatal volt protokollosa az élményszerű oktatás híveként be is mutatta a tegnapi előadásán,
hogy milyen tiszteletlenül fest, ha valaki zsebre tett kézzel beszél Fotó: Fincza Zsuzsa

– Több szempontból fontos egyetemünknek a szeniorok akadémiája: egyrészt az ismeretek olyan gyorsan elavulnak, hogy a mai világban az életfogytig tartó tanulás maga a kőkemény valóság, másrészt inspirál bennünket a társadalmi felelősségvállalás igénye, segíteni kívánjuk vele a várost, amely olyan sok szeretettel fogadta be egyetemünket. Törekvésünk, hogy intézetünk részt vegyen Zalaegerszeg közéletében, s aktív szereplője legyen a kulturális palettájának – fogalmazott dr. Gubán Miklós. Pácsonyi Imre a megyei idősügyi koncepcióról szólt. A megnyitó után rögtön meg is kezdődött az akadémia 2018/2019. tanév őszi féléve.

Első nekifutásra a viselkedéskultúrából kaptak kiképzést a hallgatók, méghozzá a téma legkiválóbb szakértőjétől, Görög Ibolya főiskolai docenstől, a Miniszterelnöki Hivatal volt protokollosától, aki 7 miniszterelnököt is szolgált, majd egyetemeken diplomáciai protokollt tanított. Később is izgalmas előadások sora vár az akadémistákra például Kínáról és az Arab Emirátusokról, a családi vállalkozásokról, a művészet és az egészségügy kapcsolatáról, a környezetvédelemről, s zárásként Balaicz Zoltán polgármester számol majd be a színük előtt a város elmúlt egy évéről. Az idén is be lehet még iratozni pluszban 10 hetes, hetente 2 órás angol nyelvi, informatikai, pénzügyi, gazdasági, és közéleti kurzusokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában