Ünneplés

2018.09.04. 07:00

A letenyei üzem egykori dolgozói most is összetartanak

Három évtizeddel ezelőtt épült a város egyik meghatározó üzeme, amit az akkori és a jelenlegi dolgozók összejövetellel ünnepeltek szombaton.

Szabó Zsófia

A gyár egykori és mai dolgozói a boronapincénél Fotó: Somogyi

Az Öreghegy egyik boronapincéje ezúttal nem a szüretelők zajától, hanem nagy nevetésektől és beszélgetésektől volt hangos. A baráti találkozóra a régi ZEFAG, mai OWI Zala Bt. korábbi csapatából sokan ellátogattak. Ám a jelenlegi dolgozók közül is többen csatlakoztak a közös főzéssel, borkóstolóval egybekötött rendezvényhez.

A gyár egykori és mai dolgozói a boronapincénél Fotó: Somogyi

Somogyi András szervező, az üzem nyugalmazott műszaki főmérnöke elmondta: ugyan jó páran már rég nem együtt dolgoznak, mégis a cég egykori vezetőin keresztül a karbantartókig összetartanak, immár hosszú idő óta.

– A mai napig jó kapcsolat, baráti viszony köt össze sokunkat – jegyezte meg Somogyi András. – Nem csak a munkahelyünkön találkoztunk annak idején, a hétköznapok során is. Segítettünk egymásnak, amiben csak tudtunk. Ennek folytán öröm volt a közös munka is – részletezte a nyugdíjas főmérnök.

Somogyi András felidézte: mindannyian büszkék arra is, hogy aktívan kivették a részüket a térség akkor és jelenleg is meghatározó furnérgyártó üzemének építéséből.

Éppen ezért a nyugdíjas dolgozók, az idősebb korosztály nagyon örült annak, hogy a mai „fiatalok” közül többen velük együtt ünnepeltek szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában