Támogatás

2018.08.31. 09:30

Ösztöndíjjal segítik a diákokat Lentiben

Nyertes pályázatok keretében nyújt diákoknak ösztöndíj támogatást a város önkormányzata. Minderről Horváth László polgármester számolt be.

Korosa Titanilla

Budapest, 2018. augusztus 16. Tankönyveket tart a kezében egy diák a XVI. kerületi Kölcsey Ferenc Általános Iskolánál 2018. augusztus 16-án. Ezen a napon az iskolánál tartott sajtótájékoztatón közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelõs helyettes államtitkára, hogy a 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát már kiszállították az iskolákba, ez 7,5 millió kötetet jelent. Augusztus végéig a megrendelt 12,5 millió tankönyv mindegyike megérkezik az intézményekbe. MTI Fotó: Kovács Tamás

– Tovább bővült a város ösztöndíjrendszere, hiszen egy a humán szolgáltatások fejlesztését célzó pályázattal lehetőségünk nyílik a vidék népességmegtartó képességének erősítésére, a Települési Talentum elnevezésű ösztöndíjjal támogatást nyújtani az olyan jól tanuló középiskolások, illetve felsőoktatásban tanulók számára, akik tudományos ismeretszerzésben, művészeti tevékenységben, sportban a tanulmányaik mellett jól teljesítenek. Az ösztöndíj évente egyszer odaítélhető egyösszegű támogatás, amely igen magas, a százezer forintot is meghaladja. A másik ösztöndíjat ugyancsak egy pályázat keretében nyújtja az önkormányzat, itt hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű általános és középiskolás tanulókat segítünk. A havonta odaítélhető támogatási összeg ez esetben húszezer forint.

A kiválasztás alapját – mint megtudtuk – elsődlegesen az iskolai tanulmányi eredmény képezi. A támogatást elnyert gyerekekkel és családjával az önkormányzat ösztöndíjszerződést köt, amelynek időtartama egy tanév.

A Talentum ösztöndíjnál szeptember 30., a másik esetében szeptember 15. a pályázatok benyújtásának határideje.

A polgármester hozzátette: arra kérik a pályázókat, hogy figyeljék az önkormányzat hirdetéseit, amelyeken keresztül megismerhetik a támogatások odaítélésének feltételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában