Akadálypálya

2018.08.06. 08:30

Önkéntes tűzoltók vizes gyakorlata Kistolmácson

A letenyei székhelyű Körzeti Tűzoltó Egyesület (Letenye ÖTE) immáron 5. alkalommal rendezte meg Kistolmácson a regionális vizes gyakorlatát.

Mirkó Imre

CTIF akadálypályán a Letenye ÖTE ifjúsági csapata.

A programra öt csapat jött el, érkeztek Letenyéről, Zalaszentivánról, Miháldról, a Letenye ÖTE kistolmácsi raja is önállóan indult, valamint érkeztek résztvevők a horvátországi Hodosanból is – mondta lapunknak Kovács Tibor a Letenye ÖTE elnöke. Három versenyfeladatban mérték össze tudásukat a csapatok, megmérettettek ifjúsági CTIF akadálypályán, felnőtt kategóriában tűzoltás volt a feladat és az idén sem maradt el a hagyományos főzőverseny.

A felnőttek is leküzdötték az akadálypályát.

A tűzoltási gyakorlatban a letenyei csapat lett a legjobb, összesítésben is ők nyertek és megkapták a vándorkupát is.

Az ifjúsági CTIF akadálypályát a legügyesebben a Letenye csapata küzdötte le, míg a főzőversenyt a zalaszentivániak nyerték.

A sikerekkel, beavatkozásokkal kapcsolatban megtudtuk, a júliusban Tatán megrendezett országos ifjúsági versenyen a Letenye ÖTE csapata a hatodik helyezést érte el, staféta váltófutásban pedig országos harmadikak lettek. Új információ, hogy a letenyei önkéntesek jövőre egy országos ifjúsági CTIF versenyt szeretnének megrendezni, a helyszín kiválasztása még várat magára. Az elmúlt két hónap viszonylag csendesen telt, a Letenye ÖTE legutóbbi nagyobb feladata volt a városban történt, két áldozatot követelő halálos baleset feszámolásában való közreműködés – hallottuk Kovács Tibortól.

CTIF akadálypályán a Letenye ÖTE ifjúsági csapata.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Farkas Szilárd letenyei és Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában