A tudás érzelemmel ötvöződött

2018.08.06. 11:30

Lezárult a Születés hete program Zalaegerszegen

Pénteken apás játszóházzal és fotózással, dr. Mihalec Gábor családterapeuta előadásával és interaktív kiállítással folytatódott a Születés hete, amelynek fókuszában ebben az évben az apák álltak.

Magyar Hajnalka

A Keresztury VMK-ban zajló rendezvények közül különlegességével kiemelkedett a kétnapos Születés kiállítás. A jelentkezők 60 perces vezetett program keretében érdekes és hasznos információkat kaphattak a születésről, s akár a magzati élet élményeit is felidézhették. A kiállítás mindkét nap telt házat produkált, 150-en regisztráltak az élményre.

– Ez a legjobb rendezvény a városban, három éve minden programon ott vagyok. Már előre beírom a naptáramba a Születés hetét, hogy szabaddá tudjam tenni magamat – kommentálja élményeit a kiállítás egyik lelkes látogatója, Kozma Tímea. – Tudatosan készülök az anyaságra, de ezen túl is sokat ad ez a hét, az egészségtudatos életmód, az emberi biológia számos fontos kérdése felmerül. Sportoló vagyok, sportot oktatok, fontosak számomra ezek a tartalmak. A Születés kiállításban hosszan elidőztem, rendkívül érdekes volt, hogy ki lehetett próbálni a méhösszehúzódás érzését, vagy hogy hallgathattuk az anyai szívhangot. Mindent meg lehetett fogni, ki lehetett próbálni. A születésről szóló videók is nagyon tetszettek, s méginkább az a figyelem és törődés, amivel a kiállításban segédkező védőnők és más szakemberek körülvettek bennünket. Tudás és érzelem ötvöződött az élményben, ami engem nagyon megérintett.

A pénteki programon jutalmazták azokat az apukákat is, akik részt vettek a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház Én a mintAPA pályázatán. Ebben arra biztatták a nevezőket, hogy fotó, videó vagy kis írás formájában örökítsék meg apai örömeiket. Este dr. Mihalec Gábor családterapeuta tartott előadást az apaszerepről, a férfiakat érő sokféle elvárásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában