Szükség van a segítségre

2018.08.01. 10:32

Hétfőtől retro véradóhét Nagykanizsán

Retro véradóhetet rendez augusztus 6. és 10. között a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete.

Horváth-Balogh Attila

Forrás: Shutterstock

Mint azt Goór Violetta véradásszervező elmondta: a nyári szabadságolások jelentősen visszavetik a véradási kedvet, miközben műtéteket ilyenkor is végeznek a kórházakban, és a balesetek sérültjeinek is szükségük van az adott esetben életmentő vérre. Ezért ebben az időszakban hagyományosan retro véradóhetet tart a Vöröskereszt nagykanizsai szervezete, megidézve kicsit a 70-es, 80-as évek véradásainak hangulatát. Nagyon fontos lenne, hogy minél többen elmenjenek és adjanak vért, mert ebben az egy hétben a dél-zalai városnak egyedül kell biztosítania a megye vérellátását. Ahhoz, hogy ez teljesüljön, legalább 200 egységnyi vérre van szükség, ami ugyanennyi véradót jelent.

A véradóhét helyszíne ezúttal a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont lesz, ide várják a segíteni akaró embereket hétfőn 13-tól 18 óráig, kedden 9.30-tól 15 óráig, szerdán 14.30-tól 18 óráig, csütörtökön 13.30 és 18 óra között, pénteken pedig 14.30-tól 19 óráig. A korábbi évekhez hasonlóan a véradók sört és ételt kapnak, lesznek ajándékok és tombolasorsolás is – utóbbin többek közt sport-, illetve konyhai eszközöket lehet nyerni. A véradás közben retro zeneszámok szólnak majd, s az egész helyet igyekeznek az annak az időszaknak megfelelő hangulatúvá varázsolni, a gyerekeknek pedig játszósarkot alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában