Ünneplés

2018.08.21. 08:00

Családi nap véradással és új kenyérrel Zalaegerszegen

A besenyői városrészben mindig együtt ünnepelik államalapító királyunkat a családdal, az életet jelentő új kenyeret pedig a véradással. Az idén a véradás is családiasra sikeredett.

Fincza Zsuzsa

A kép előterében Főző Laura Benkő Lászlónéval, mellette Kocsis István, hátul a két kislányával Szabó László Fotó: Fincza Zsuzsa

Farkas Józsefné ugyanis donorként vitte magával leányát, Tőkéné Farkas Diánát, Főző Laurához fia, Harsányi Bence csatlakozott, Szabó Lászlót pedig elkísérte két leánykája, akik még nem adhattak vért, de bátorították az apukát.

A kép előterében Főző Laura Benkő Lászlónéval, mellette Kocsis
István, hátul a két kislányával Szabó László Fotó: Fincza Zsuzsa

– Számítottunk a besenyőiek hagyományos ünnepi véradására – mondta Benkő Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt zalaegerszegi területi vezetője. – Kicsit aggódtunk, mert a helyi donoraink jelentős része betöltötte a 65. életévét, így már nem adhatnak vért. Szerencsére egyre több fiatal lép a helyükbe, de maradtak még törzsvéradók is: Polgár Ferencné, László István, Kocsis István és Németh Istvánné is túl van a 10. donorságán.

Vasárnap több mint 300-an ünnepeltek a családi napon. A megjelenteket Gecse Péter alpolgármester köszöntötte, majd Balaicz Zoltán polgármesterrel és dr. Gyimesi Endre volt polgármesterrel, Zalaegerszeg díszpolgárával megszegték a besenyőiek saját sütésű új kenyerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában