Kulináris élvezetek a Fő téren

2018.08.12. 21:37

Az első GasztroSokk fesztivált a helyi termékekre alapozták Keszthelyen

Ételek finom illatfelhője és kellemes dzsesszmuzsika fogadta a látogatókat az elmúlt hétvégén a Balaton-parti város Fő terén, ahol első alkalommal rendezték meg a GasztroSokk elnevezésű fesztivált.

Arany Gábor

Meiszner Katalin (jobbról) vegetáriánus ételeket kínált

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint a programot szervező Goldmark Károly Művelődési Központ igazgató-helyettese, Osvald Bálint elmondta, a helyi szolgáltatókra, a helyi termékekre alapozták a rendezvényt. Hat vendéglátóhely és négy italokat forgalmazó vállalkozás kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Rajtuk kívül a Cekker nevű gazdálkodó és bevásárló közösség őstermelői hozták el portékáikat. Köztük a vegetáriánus konyhát Valódi Sáfrány néven népszerűsítő cserszegtomaji Meiszner Katalin, aki standján fogadta érdeklődésünket.

 

A keze közben meg sem állt, annyian voltak kíváncsiak a kulináris kultúrák keveredésére. Hiszen a mungóbab- és rizslisztből készülő palacsintaszerű lepény, a dossza Indiából származik, bele töltelékként kurkumától aranylóan sárga fűszeres, hagymás tört burgonya került, melléje zöldbab-, padlizsán- és sárgarépa-saláta. Az édességre vágyókat pedig fahéjas, illetve bazsalikomos szilvás lepény várta. Aki a helyi alapanyagokból kikevert vega ízeknél többre vágyott, az vasárnap a séfbemutatón leshette el Meiszner Katalin tudását. Emellett a hagyományos konyhák, a gyorsételek, azaz a streetfood kedvelői is bőséges kínálattal találkozhattak, akárcsak a minőségi borok, sörök, párlatok s deszszertek hódolói. Az étkek és italok kísérőjéül pedig dixi-, swing- és popzenét élvezhetett a közönség.

Meiszner Katalin (jobbról) vegetáriánus ételeket kínált
Fotó: Pezzetta Umberto

A legkisebbeket gasztronómiához kapcsolódó játszótérrel, gyerekligettel várták, ahol különböző ügyességi, logikai játékok mellett búzát lehetett őrölni kis malomkövekkel, a lisztet teknőben szitálhatták és még cipót is „süthettek” a babakonyha kemencéjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában