igazi ünnep

2018.08.12. 21:48

A dolgos hétköznapok fáradalmait pihenték ki Palinban és Pölöskefőn

Színes programokkal tarkított falunapot rendeztek szombaton a kanizsai városrészben és a dél-zalai községben.

Szabó Zsófia

A Palini Nyugdíjas Nótakörből Pető Györgyné (balról), Vigh Nándor, Muik Ferencné és Márkus Jánosné koccintás közben. Mögöttük (balról) dr. Erdős László és Kuti László

Fotó: Szabó Zsófia

 

A Palini Nyugdíjas Nótakörből Pető Györgyné (balról), Vigh Nándor, Muik Ferencné és Márkus Jánosné
koccintás közben. Mögöttük (balról) dr. Erdős László és Kuti László
Fotó: Szabó Zsófia

A Palini Sport és Kulturális Egyesület tizedszer invitálta a kanizsai településrész lakosságát éjszakába nyúló dínom-dánomra. A Cselekvő Közösségek pályázati program támogatásával megszervezett eseményt több koncert és focimeccs, bohócműsor, ügyességi verseny és szabadtéri bál színesítette. Kuti László elnök elmondta: a palini falunap népszerűségének titka abban rejlik, hogy minden korosztály érdeklődési körének megfelelő programokkal készültek. – A helyi közösségek öszszekovácsolását szorgalmazza a rendezvény. A mai világban mindez nem könnyű, hiszen eltérő életritmusban élünk – összegezte Kuti László. Hozzátette: az újabb mulatságra nem kell sokat várni. Szeptemberben ezúttal is megrendezik a szüreti felvonulást Palinban.

– A falunap igazi ünnep, ami nagyon fontos a helyiek számára.

Többek közt azért, mert az együvé tartozásról szól – erről dr. Erdős László, a városrész önkormányzati képviselője beszélt. Ahogy arról is, a rendezvény remek lehetőség arra, hogy megbeszéljék az emberek mindazt, amikre a hétköznapokban nem jut idejük. Nagy beszélgetésekből és vidámságból nem volt hiány Pölöskefőn sem, ahol szintén falunapot tartottak. Tóth Jenő polgármester jelezte: eseménydús, dolgos időszakot koronáztak meg a programmal, amelyre rekordszámú, több száz fős vendégsereg érkezett.

Bohár Noémi, Való Martin, Fábián Alexandra és Éberhardt Bella
pihen az ugrálások között a pölöskefői trambulinban
Fotó: Szabó Zsófia

– Fejlesztésekből nincs hiány községünkben.

A napokban kezdődött el az Ady utcában állami támogatásból a járda felújítása, hamarosan pedig a temetőben nekilátunk az urnafal, majd a kerítés építésének – részletezte a polgármester. Tóth Jenő arról is beszámolt, hogy nemrég trambulint vásároltak a helyi gyerekeknek, akik nagyon örültek a játéknak. Egy négyfős társaság, Bohár Noémi, Való Martin, Fábián Alexandra és Éberhardt Bella ki sem akart szállni a trambulinból. – Nagyon könnyű ám ugrándozni benne, persze, mi ügyesek vagyunk – csacsogták kórusban az apróságok. A pölöskefői falunapot közös étkezés és énekszó koronázta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában