UtolShow

2018.07.09. 10:00

Tündérrózsa: Elbúcsúzott az együttest huszonhét évig vezető Aradvári Lászlóné

UtolShow címmel felejthetetlen előadással lépett közönség elé a Ranolder-iskola Tündérrózsa Gyermeknéptánccsoportja, amelyet 1991-ben Aradvári Lászlóné, Böbe néni alapított. A vezető most elbúcsúzott a csoporttól s a közönségtől.

zb

A gálaműsorban a táncegyüttes valamennyi korcsoportja fellépett Fotó: Rozner Marcell

Aradvári Lászlóné 1991-ben azt tűzte ki célul, hogy megismertesse a fi atalokkal a magyar népi kultúrát, értékekkel, élményekkel ruházza fel a gyerekeket, és egy összetartó, családias közösséget hozzon létre. A végeredmény minden előzetes várakozást túlszárnyalt. A Tündérrózsa Gyermeknéptánccsoport rövid időn belül itthon és külföldön is ismert együttessé vált.

A csoport megalapítása óta Böbe néni 568 gyerekből próbált táncolni szerető embert faragni, 491 fellépésen szerzett örömet a csoport a közönségnek Keszthelyen, vi déken, Budapesten, sőt 24 külföldi úton. Most viszont, 27 év után eljött a pillanat, hogy Böbe néni szögre akassza a karaktercipőt, vállfára került a közkedvelt Tündérrózsa-póló, de utoljára még egy felejthetetlen műsorral kedveskedett a Tündérrózsa Gyermeknéptánccsoport a közönségnek, amely stílszerűen az UtolShow címet kapta. Az előadás több hónapig készült teljes titokban. A Balaton Színház csordultig megtelt. A műsorban bemutatkoztak az 1., 2. és 3. osztályosok, akik órarendbe építve tanulják a néptáncot. Ezt követően Ruzsics Ferenc polgármester méltatta az együttes művészeti vezetőjét, majd Csengei Ágota adta át a Cserépbaba díjat, elismerve ezzel Aradvári Lászlóné művészeti tevékenységét. Végül Őry Gábor, a Ranolder-iskola igazgatója tüntette ki Böbe nénit a Tündérrózsa Gyermeknéptánccsoport örökös művészeti vezetője címmel.

A gálaműsorban a táncegyüttes valamennyi korcsoportja fellépett Fotó: Rozner Marcell

Az eddigi legsikeresebb koreográfiákat, és visszatértek a színpadra a már elballagott, idősebb táncosok is.

Az előadás rendező-koreográfusa ez úttal is ifj. Aradvári László volt, akit ötfős szakmai stáb segített a profi díszlet, látvány, videók, grafikai elemek elkészítésében. A meglepetésvideókban üzeneteket küldtek Böbe néninek az Egyesült Államokból, valamint Európa számos országából közéleti személyiségek. Színpadra léptek egy szám erejéig az alapító tagok közül is néhányan, valamint Mihályik Virág népdalénekes vezetésével egy kalotaszegi népdalcsokrot mutattak be a csoport szólóénekesei, egy igazi tündérrózsás showval megfűszerezve. A zárótáncokban 60-70 táncos ropta együtt a színpadon, a produkciót a közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta.

A Tündérrózsa Gyermeknéptánccsoportot a szakmai bizottság tagjai beválasztották Keszthely és Zala megye értéktárába. – Minden sikert együtt értünk el. Minden megtanult tánc közös csapatmunka eredménye volt. Együtt voltunk jóban és rosszban is. De most még egyszer utoljára egymás kezét megfogva színpadra állunk. Mert a siker mindig közös! – mondta Böbe néni. A fergeteges előadás végén a nézők ötszáz tündérrózsás szívet emeltek a magasba, amelyen egy rövid üzenet állt: „Böbe néni, köszönjük!” Természetesen a Pro Cultura Keszthely címmel kitüntetett együttes továbbra is működni fog a Ranolder-iskola keretein belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában