Első alkalommal

2018.07.08. 19:19

Találkoztak, nosztalgiáztak Iharoson, akik elkerültek

Első alkalommal szervezett a somogyi településről elszármazott lakosok, illetve hozzátartozóik számára találkozót az önkormányzat.

Benedek Bálint

Az elszármazottaknak először szerveztek rendezvényt Fotó: Szakony Attila/ ZH

Horváth Győző polgármester a képviselő-testülettel közösen döntötte el, megszólítják és nosztalgiázásra hívják azokat a 40 év feletti lakosokat, akik egykor ott éltek, de elköltöztek.

Az elszármazottaknak először szerveztek rendezvényt Fotó: Szakony Attila/ ZH

Egykor ott éltek, de elköltöztek. – Az idén ünnepeljük településünk 750. évfordulóját, ez alkalomból műsorral vártuk közösségünk egykori lakóit – mondta Iharos első embere. – Örülünk, hogy közel hatvan embernek fontos volt, hogy találkozzunk, beszélgessünk és felelevenítsük az emlékeket. Sokan itt élnek a Dunántúlon, mások messzebbre költöztek, de egy ilyen kellemes eseményre szívesen eljöttek. Ezek a pozitív élmények megerősítették bennünk az elhatározást, hogy a következő években tovább mélyítsük a barátságokat, s innentől kezdve minden esztendőben vendégül látjuk a faluból elszármazott iharosiakat.

Sokan, például Novák Henrietta, Győrfi Tibor, Perjési Szabolcs, Kozma Mónika és Bodó Gyula ma is szívesen visszatérnek a szülőfalujukba, s mint mondták, boldogok, hogy látják a település folyamatos fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában