zene, gasztró

2018.07.09. 11:30

KeszthelyFest – tengernyi élmény a Festeticsek városában

Változatos zenei, családi programok és tizennégy borvidék várta a zenei-gasztronómiai fesztivál vendégeit Keszthely belvárosában a hétvégén.

likebalaton

A sétáló utcán a Bor összehoz rendezvény zajlott

 

Egy fesztivál, ami mindenkit összehoz
A Várkertet a kisgyermekes családok vették birtokba

A KeszthelyFest szervezői a pénteki viharos idő miatt elhalasztották a nyitónapi programokat. Szombattól azonban ragyogó napsütés várta a vendégeket Keszthelyre. A rendezvény programjai négy színpadon, valamint a Várkert árnyas fái közt kialakított gyermekligetben kerültek megrendezésre – mondta Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.A legkisebbek és a családok számára a Fő téri templom melletti Várkertben igazi gyerekparadicsom és játszóház épült, a hétvégén minden korosztály kedvére szórakozhatott a Festeticsek városában.

Petruska az Amazon Ház udvarán
Éliás Gyula Jr Trió a Jazz Színpadon

Az idei évben először volt nemzetközi fellépője az eseménynek, Boban Marković Orkestar szombat este fergeteges hangulatot varázsolt a színpadra. A világhírű szerb trombitás zenéjére zsúfolásig megtelt a keszthelyi Fő tér.Vasárnap este a pécsi Punnany Massiv adta a a nagykoncertet.Az Amazon Ház udvar MOL Nagyon Balaton színpadán főleg a fiatalabb korosztály számára kedvelt zenekarok mutatkoztak be: Petruska, Mörk és Antonia Mai szórakoztatta a közönséget.

Hun Angéla a vásárlóknak kínálja termékeit

A Jazz színpadon a Keszthelyi Jazz Műhely, Éliás Gyula Jr és a Trio Gennaro feat lépett fel.Az Akusztik színpadon a pop és a jazz könnyedebb stílusait képviselő zenekarok váltották egymást.A sétáló utcán borutca és finom falatok gondoskodtak arról, hogy a vendégeknek legyen energiája a koncerteken.A VII. Bor összehoz esemény párhuzamosan zajlott a zenei rendezvénnyel, tizennégy borvidék borait kóstolhatták a résztvevők, míg a színpadok között sétálgattak.

Fényfestés a Vajda János Gimnázium falán

A Fő téren a fesztiválozók zalai és környékbeli kézművesek portékáival találkozhattak a kirakodó vásáron.Az ékszerek, kézműves táskák, szappanok, kerámiák, egyedi készítésű játékok között biztosan talált magának mindenki egy emlék vagy ajándéktárgyat, amit hazavihetett magával Keszthelyről.Esténként a Vajda János Gimnázium épületén a látványos fényfestés szinte mindenkit fotózásra ihletett.A hétvégén a belvárosi múzeumok, éttermek, kávézók és üzletek meghosszabbított nyitvatartással várták a látogatókat.A szervezők a péntekre meghirdetett Budapest Bár koncertet ősszel pótolják be a Balaton Színházban.

A sétáló utcán a Bor összehoz rendezvény zajlott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában