Közel 25 millió forint a felújításhoz

2018.07.07. 09:00

Kálócfa és Kozmadombja járdaavató ünnepsége

Ezen a két településen a járda maga az élet, hiszen valóban az itt élő, itt közlekedő emberek életét mentheti meg.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata: balról Vigh László, Szabó András, dr. Pál Attila, Kámán János kozmadombjai polgármester és Varga Szabolcs, a kivitelező cég vezetője Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A Zala megyei közgyűlés elnöke fogalmazott így tegnap a két község közös járdaavató ünnepségén. Dr. Pál Attila arra utalt, hogy az észak–déli közlekedési folyosó részét képező 86-os úton olyan mértékű a tranzitforgalom, hogy az álladó veszélyt jelent a gyalogosokra, kerékpárosokra.

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata: balról Vigh László, Szabó András, dr. Pál Attila, Kámán János kozmadombjai polgármester és Varga Szabolcs, a kivitelező cég vezetője Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– Egy éve egy kozmadombjai ünnepségen fordultak hozzánk azzal a kéréssel, hogy segítsünk a járda felújításában – folytatta dr. Pál Attila. – A kérést tolmácsoltuk a kormány felé, így sikerült a költségeket biztosítani. A belügyminisztérium feladatellátási pályázatának támogatásával a 86-os út mellett mindkét községben, teljes hosszában felújították a régi járdát. Szabó András, Kálócfa polgármestere elmondta, mindez 2,2 kilométert jelent. A járda szélessége változó, 100–160 centiméter közötti, attól függően, hogy a telekhatárok éppen mit tettek lehetővé. A beruházás teljes költsége több mint 24 millió forintot tett ki. Kálócfa része 17,5 millió forint, ebből önrészként 2,5 milliót biztosított a község. A kozmadombjai szakasz hétmillió volt, amiből 1,3 milliót állt a település. – Ez a beruházás azt jelzi, hogy az állam számára minden ember, a legkisebb település is számít – mondta avató beszédében Vigh László országgyűlési képviselő. – Azon dolgozunk, hogy a falvakban élők számára ugyanolyan élettereket, ugyanazokat az egészségügyi, oktatási és közlekedési feltételeket biztosítsuk, amelyek a városokban adottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában