Tóparti kikapcsolódás

2018.07.05. 07:00

Harmadik alkalommal táboroztak nehéz sorú gyerekek Kistolmácson

Harmadik alkalommal szervezett hátrányos helyzetű gyermekeknek tábort a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Az esős időjárás ellenére a fiatalok kreatív foglalkozáson vettek részt.

Benedek Bálint

Kurucz Antal (balról), Orsós Brendon, Bükiné Papp Zsuzsanna, Farkas Norbert és Budai Máté Renátó éppen névjegykártyát készített a táborban Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A tó melletti kemping területén, festői környezetben pihenhetnek és töltődhetnek fel a fiatalok. A pedagógusok és a felügyelők annyi programot szerveznek nekik, hogy idejük sem lenne az interneten böngészni.

– Zala megye területéről, Bázakerettyétől Csapin át Lentiig 19 olyan gyermeket fogadtunk, akikről tudjuk, hogy anyagi és egyéb helyzetüknél fogva nehezebben jutnak el nyaralni – fogalmazott Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes, a ZMRFK bűnmegelőzési alosztályának vezetője. – Az első két alkalommal a 15 és 16 éves korosztályt láttuk vendégül, idén viszont úgy döntöttünk, általános iskolásokat hívunk. A céljaink azonban nem változtak: szeretnénk őket olyan tudással felvértezni, s élményeket átadni számukra, melyekkel megkönnyíthetjük a későbbi beilleszkedésüket, s talán egy szebb jövő reményét mutathatjuk nekik.

Kurucz Antal (balról), Orsós Brendon, Bükiné Papp Zsuzsanna, Farkas Norbert és Budai Máté Renátó éppen névjegykártyát készített a táborban Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A szakember hozzátette: nagy hangsúlyt fektetnek a kommunikációra, hogy miként viselkedjenek a társaikkal, hogyan kérjenek valamit a felnőttektől, és adott esetben a konfliktusok higgadt kezelésére is ötleteket, megoldásokat adnak.

– Talán a gyerekek a legjobban a fürdést élvezik, de voltunk túrázni, ha borúsabb az idő, kiélhetik kreativitásukat, népszerű a számháború is – folytatta Bükiné Papp Zsuzsanna. – A diákok megismerkedhetnek a rendőrség munkájával, beszélünk nekik a vagyonvédelemről, az internetes zaklatásról, sőt a foglalkozások keretében közlekedésbiztonsági ismereteket is oktatunk.

A gyerekek élvezték a foglalkozásokat, egyikük, a bázakerettyei iskola tanulója, Bogdán Dorina szerint a táborban az a legjobb, hogy a felnőttek mindenféle játékot kitalálnak, hogy nekik minél jobb legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában