Megújul

2018.07.31. 10:00

Felújítják a tornyiszentmiklósi művelődési ház tetőszerkezetét

A községi központ megújításának részeként a művelődési ház tetőszerkezetének cseréjére kerül sor. A munkálatokat jelenleg is végzik.

Korosa Titanilla

Kicserélik a lécezést és a héjazatot Fotó: Korosa Titanilla

 

Kicserélik a lécezést és a héjazatot Fotó: Korosa Titanilla

Korábban már több szükségátalakítást is elvégeztek a művelődési ház körül: kivágták a veszélyes fákat, helyükre újakat ültettek és a külső nyílászárókat is kicserélték tavaly.

– Idén pályázati támogatásból a tetőhéjazatot és a lécezést cseréljük ki – tájékoztatta lapunkat Végh László polgármester. – Emellett elkészültek a művelődési ház környezetének átalakítására a tervek is, s még idén parkolót alakítunk ki az épület előtt. Pályázatot nyújtunk be emellett az energetikai felújításra és a fűtés korszerűsítésére. Továbbá a hátsó teraszt tetővel szeretnénk lefedni, így a rendezvényeinket már nem kellene sátorban tartanunk – sorolta.

A felújítás miatt elmarad augusztusban a falunap, erről a képviselő-testület döntött.

– A rendezvényre szánt pénzt is a felújításra fordítjuk, hogy a művelődési ház évtizedekig megfelelő legyen – mondta Végh László.

A terveik szerint önálló emlékhelyet állítanak az 1919-ben a délszláv betolakodók kiűzésében részt vállaló helyi hősök emlékére. KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában