Programok

2018.07.17. 09:30

Falunap Kerkateskándon és Külsősárdon

Mindkét településen szórakoztató programok várták az érdeklődőket az elmúlt hétvégén.

Korosa Titanilla

A kerkateskándi csikós bemutató egy pillanata Fotók: Korosa T./Zalai Hírlap

Külsősárdon a Határtalan Fesztivál idén is sok látogatót vonzott, a rendezvényen a település lakosságának a többszöröse vett részt. Mindezt Gasparics Győző polgármestertől tudtuk meg, aki elmondta még, hogy ez alkalommal is több lehetőség várta a fesztiválra érkezőket: 14 órakor főzőversennyel és közös tűzgyújtással kezdődött el a különleges nap, majd ünnepi szentmisét tartottak a hagyományoknak megfelelően.

Külsősárdon sokan megcsodálták a veterán autókat, köztük Gasparics Győző polgármester (j) és Vigh László országgyűlési képviselő (b2) is

Nem maradt el a veterán autók felvonulása és bemutatója, több szépen karbantartott régi jármű gurult be a faluba, ami látványnak sem volt utolsó. A délután további részében a Kerka Táncegyüttes és Herman Gréta énekes szórakoztatta a közönséget, később pedig sztárvendégként Csocsesz lépett színpadra, majd tombolasorsolást és bált is tartottak.

Kerkateskándon ugyancsak szombaton várták a falubelieket, a látogatóba érkező rokonokat, barátokat, érdeklődőket a közösségi házhoz a falunapi rendezvényre. Itt már reggel megkezdték a főzést a főként helyiek alkotta csapatok. Hét társaság is fakanalat ragadott saját és a kóstoló közönség örömére, hiszen az étkeket ezúttal nem zsűrizték.

A kerkateskándi csikós bemutató egy pillanata Fotók: Korosa T./Zalai Hírlap

A délutáni eső kissé megzavarta, de nem mosta el a programokat. Látványos csikós és solymászbemutatót láthatott a közönség, valamint kulturális műsor is várta a látogatókat. Az Intrudels zenekar mellett első alkalommal hallhatták a településen a Black and Proud zalaegerszegi énekegyüttes előadását. Hagyományosan lejátszották a búcsúi Máhomfa–Kerkateskánd labdarúgó mérkőzést, ami 4–4-es döntetlent hozott, majd szabadtéri bállal zárták az estét a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában