Salla

2018.06.22. 07:00

Város napja Zalalövőn a római múlt jegyében

A római kori múlt kerül fókuszba a város napi rendezvényeken. A jövő heti rendezvénysorozat több eseménye kapcsolódik Sallához.

Gyuricza Ferenc

Pintér Antal polgármester tegnapi tájékoztatóján emlékeztetett: Zalalövő elődje, Salla 1900 éve kapott municípiumi, városi rangot Hadrianus császártól. Az idei város napi programsorozat pénteken este fél ötkor a Salla Művelődési Központban az ünnepélyes megnyitóval kezdődik, a szónok Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos lesz. Itt adják át az önkormányzati díjakat, kitüntetéseket, s most először emlékplakettel ismerik el azok munkáját, akik legalább húsz éven át dolgoztak közszolgálati jogviszonyban Zalalövő érdekében. Ezt követi a Pannónia történetét és Salla régészeti feltárásait bemutató kiállítások megnyitója.

Szombaton többek közt római lakoma várja az érdeklődőket, ezt első alkalommal rendezik meg verseny jelleggel. Lesz római kori katonai bemutató a Savaria Légió közreműködésével, s több sztárvendég is színpadra lép – a színész R. Kárpáti Pétertől kezdve a Unique együttesig. Vasárnap városi reggelivel indul a program, Tóth László kezdeményezését elevenítik fel, mely a várossá nyilvánításhoz kapcsolódott. Új elemként autós ügyességi versenyt tartanak a vasútállomás környékén. A zárónapra is jut a római korhoz kapcsolódó rendezvény: délután négy órakor dr. Redő Ferenc régész tart előadást a város területén talált ókori pénzekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában