Keszthely Triathlon

2018.06.08. 14:48

Triatlon és családi fesztivál Keszthelyen

Közel háromezeren neveztek az 575 Keszthely Triathlon különböző versenyszámaira. Szombaton 8 órakor a Városi strandról rajtol a középtáv közel ezer versenyzője 1,9 kilométer úszásra, 90 kilométer kerékpározásra és 21,1 kilométer futásra. Mindezt 15.30-ig kell teljesíteniük, az eredményhirdetés 18.45-kor lesz. A két napos eseményre az érdeklődőket is várják a Balaton-parti versenyközpontba, sportos családi programokra.

Keszey Ágnes

A sajtótájékoztató résztvevői: a legesélyesebb versenyzők között középen Ruzsics Ferenc, Pálinkás Róbert és Viczián Gábor

Az 575 Keszthely Triathlonról pénteken tartottak sajtótájékoztatót a Festetics-kastélyban, ahol Ruzsics Ferenc polgármester és Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója köszöntötte a résztvevőket. A szervezők képviseletében Viczián Gábor elmondta, hogy több versenyszámban közel háromezren indulnak a hétvégi eseményen, majd a győzelemre legesélyesebb sportolók mutatkoztak be.

A tavalyi harmadik helyezett Radka Kahlefeldt-Vodickova, aki januárban adott életet első gyermekének, úgy érzi, hogy mindhárom számban nagyon erős. A 2017-ben negyedik Lisa-Maria Dornauer idén dobogós helyre számít. Párja, az előző év ezüstérmese, aki tavalyi eredményén szeretne javítani, Thomas Steger kiemelte: úgy érzi, erős lesz, s hozzátette: nagyon szeret dombos pályákon biciklizni és a futás is kedvence, hiszen gyors lábú.

A sajtótájékoztató résztvevői: a legesélyesebb versenyzők között középen Ruzsics Ferenc, Pálinkás Róbert és Viczián Gábor

A magyar versenyzők közül Poór Brigitta, akit a tereptriatlon királynőjének is emlegetnek, úgy fogalmazott: nem tudja megjósolni, hogyan sikerül, de elégedett lenne tavalyi eredményével ( akkor országos bajnok lett). Csomor Erika edzőként is dolgozik, több tanítványa is rajthoz áll. Badar Gergely sokat készült, s mint elmesélte, nagyon szereti a keszthelyi verseny pályáját. Straub Ágoston, a verseny másik szervezője arról szólt, hogy közel ezren indulnak a középtávon, melyen kívül szombaton gyermekfutást, éjszakai futást, vasárnap rövidtávú versenyt rendeznek. Számos programmal az esemény családi fesztivál is lesz, vasárnap 15.30-kor Rubint Réka alakreform tornájára várnak mindenkit.

A két napos verseny miatt útlezárások lesznek a városban, valamint a 76-os főútvonalon Keszthely és Nagykapornak között.

Elkezdődött a triatlon:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában