Beszámoltak a tavalyi évről

2018.06.21. 11:20

Nőtt a betegforgalom a Egészségügyi Központban Zalaszentgróton

A kistérség 32 településének felnőtt járóbeteg-szakellátását, valamint tüdőgondozói feladatát ellátó Egészségügyi Központ is beszámolt a tavalyi tevékenységéről az önkormányzat legutóbbi ülésén.

SzJ

Fotó: Pixabay

Több mint 43 ezer 600 esettel foglalkozott tavaly a zalaszentgróti Egészségügyi Központ, melynek helyzetét dr. Al-Yari Mohamed intézményvezető főorvos vázolta az önkormányzatnak benyújtott beszámolójában. Kiemelte, hogy az egyik legnehezebb feladat a humánerőforrás-utánpótlás volt, de sikerült megoldaniuk. A 2016-ban bekövetkezett fi nanszírozás-változás miatt 8,33 százalékkal csökkent az éves teljesítményvolumen-keretük, ami nehézségeket okozott az intézmény fi nanszírozásában, tekintettel a betegforgalom növekedésére. Ezzel együtt a költségvetés a terv szerint alakult: 145 millió forint volt a bevétel, 138 millió a kiadás. A költségvetési egyensúly megőrzéséhez ugyanakkor minden évben fenntartói hozzájárulás szükséges. Az OEP tavaly a bevételek 66 százalékát fi nanszírozta, a fenntartó önkormányzat 28 százalékát, a saját bevételek 6 százalékot tettek ki.

A tervezett – szakhatóság által előírt – eszközök felülvizsgálatát és a kisebb beruházásokat, karbantartásokat elvégezték. A nagyobb beruházásokra előreláthatóan csak pályázati úton nyílik lehetőség, (röntgeneszközök, modern ultrahangkészülék), állt a beszámolóban.

Az igényeknek megfelelően sikerült az intézmény egészségügyi informatikai rendszerének labormodulját a keszthelyi kórház informatikai rendszerével összekötni már 2016-ban. Az informatikát idén is továbbfejlesztik. Az intézkedésnek köszönhetően a laboreredmények nagyobb részét digitálisan kapják meg. A benyújtott pályázatok közül sikeres volt az egészségfejlesztési iroda létrehozására vonatkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában