Problémák

2018.06.01. 07:00

Hogyan javuljon az internetszolgáltatás Felsőszenterzsébeten?

A telefonos, televíziós és internet-szolgáltatások minőségi javulása érdekében közműfejlesztés zajlik ezekben a hetekben a zalai kistelepülésen.

Gyuricza Ferenc

Kálmán Elek polgármester szerint korábban előfordultak fennakadások a szolgáltatásban Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Kálmán Elek polgármester elmondta: optikai kábel kiépítésébe kezdett a szolgáltató. Eredetileg arról volt szó, hogy az önkormányzati épülethez vezetik be a kábelt, majd a szolgáltató úgy döntött, hogy a lakossági fogyasztókat is bekapcsolják az új rendszerbe. – Az internetre eddig sem volt panaszunk, ám a tévészolgáltatás helyenként, elsősorban borús időjárás vagy viharok esetén akadozott, és a GSM alapú telefonos elérhetőség sem volt mindig tökéletes – mondta a polgármester.

Kálmán Elek polgármester szerint korábban előfordultak fennakadások
a szolgáltatásban Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– Körülbelül három éve kaptunk a kormányzattól ígéretet a fejlesztésekre. A szolgáltató föld- és légkábeleket egyaránt kiépít, utóbbiak látják el a lakossági fogyasztókat. Az önkormányzatnak ehhez a fejlesztéshez nem kell hozzájárulnia. – Az önkormányzati épületben olyan routert helyezünk el, ami 300 méteres sugarú körben biztosítja az internetes hozzáférést – tette hozzá Kálmán Elek. – Ezzel a települést egyre gyakrabban felkereső turistáknak is kedveznénk. A polgármester szerint a térség többi kistelepülésen is várható hasonló távközlési-informatikai fejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában