Helyi hősök

2018.06.01. 10:00

Hetven éve emelték a bárszentmihályfai hősi emlékművet

Május utolsó vasárnapján a határ menti város bárszentmihályfai településrészében is megemlékeztek a helyi hősökről, akiknek tiszteletére misét mondott Ipacs Bence plébános a fűzsátornál.

Korosa Titanilla

A megemlékezés néhány résztvevője a hetven évvel ezelőtt emelt bárszentmihályfai emlékműnél Fotó: Korosa Titanilla

Bárszentmihályfa két település, Bárhely és Kerkaszentmihályfa egyesítésével jött létre 1941-ben. A hősi emlékművet ezt követően, 1948-ban, a II. világháború után állíttatta a település közössége, közadakozásból. Ennek az eseménynek a hetvenedik évfordulójáról is megemlékeztek az elmúlt hétvégi ünnepség résztvevői.

A megemlékezés néhány résztvevője a hetven évvel ezelőtt emelt
bárszentmihályfai emlékműnél Fotó: Korosa Titanilla

A bárszentmihályfai emlékmű egyébként nemcsak a második, hanem az első világháborúban harcolt helyi katonáknak is emléket állít, így mintegy ötven egykori honvéd neve olvasható az oszlopon. Az ünnepi szentmisét követően a helyi lakosok, illetve Drávecz Gyula alpolgármester és az önkormányzati képviselők is elhelyeztek koszorúkat és mécseseket az emlékmű talapzatán. Múlt vasárnap tartották a településrészen a hagyományos búcsú programjait is. Ennek keretében többek közt kirakodóvásár és gyerekprogramok is várták a helyieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában