Az Úr alázatos szolgája

2018.06.25. 11:00

Elköszöntek a kiskanizsai hívek dr. Páhy János atyától

Hálaadó szentmise keretében köszöntek el a hívek dr. Páhy Jánostól, a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia plébánosától.

Horváth-Balogh Attila

Szilajka Ferenc (jobbról) és Bécsi Lajos, az egyházközség pénztárosa adta át a Szentatya áldását dr. Páhy Jánosnak (balról) Fotó: Horváth Sára Tímea

Az atyát 46 évvel ezelőtt szentelték pappá, s ebből 10 évet töltött el Kiskanizsán. Szolgálta volna tovább is a híveket a 69 esztendős dr. Páhy János, de sajnos, egészségi állapota ezt nem teszi lehetővé. Ezért úgy döntött: habár kora szerint már nyugdíjas, most ténylegesen is nyugalomba vonul. Helyére július elsejétől Nagy Vendel érkezik, aki 2003-tól 2017-ig a Kaposvári Püspökség gazdasági helynöke volt. Dr. Páhy Jánostól a vasárnapi szentmise keretében köszöntek el a kiskanizsai hívek, illetve nevükben Dénes Sándor polgármester, Molnár István, a helyi általános iskola igazgatója, Császár Antalné nyugalmazott hitoktató, valamint Szilajka Ferenc, az egyházközség világi elnöke. Az óvodások és az iskolások pedig kedves műsorral igyekeztek megszépíteni a búcsúzást.

Szilajka Ferenc (jobbról) és Bécsi Lajos, az egyházközség pénztárosa adta át a Szentatya áldását dr. Páhy Jánosnak (balról) Fotó: Horváth Sára Tímea

Dénes Sándor köszöntőjében kiemelte: dr. Páhy Jánosban tiszteletreméltó, nagy tudású, de hihetetlen alázattal tevékenykedő atyát ismert meg. Molnár István azt hangsúlyozta, hogy az iskola és a plébánia között az elmúlt időszakban igen jó kapcsolat alakult ki, ennek is köszönhetően a gyerekek jelentős hányada hitoktatásban részesül. Szilajka Ferenc arról beszélt: az atya munkásságának köszönhetően nem csak a templom újult meg többek közt, hanem a lelkiség is, számos közösség jött létre és folytat tevékeny munkát. Császár Antalné szintén azt emelte ki, dr. Páhy János egész papi szolgálatát az alázat jellemezte, hiszen betegségében, a fájdalmak ellenére éveken át teljesítette azt, amit 46 évvel ezelőtt vállalt.

Az eseményen átadták az atyának őszentsége, Ferenc pápa bekeretezett írásos pápai áldását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában