Start-munkaprogram

2018.06.12. 07:00

Egyre nagyobb területen folyik a termelés Pákán

Idén tizenegy főt foglalkoztatnak a településen a Start-munkaprogram keretében. A már tavaly is beültetett területek mellett továbbiakat hasznosítanak.

Korosa Titanilla

A fóliasátorban Tomposné Huttman Judit dolgozik Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

Szépen fejlődnek a konyhakerti növények a helyi Öveges-iskola melletti kertben.

– Idén több mint 1300 négyzetméteren ültettünk krumplit, főként az újonnan bevont területeken, amelyeket két helyi lakótól bérlünk – tájékoztatott Lukács Tibor polgármester. – Az iskola és az óvoda között található kertben pedig jobbára zöldségek kaptak helyet, leginkább hagyma, uborka, illetve a fóliasátorban szépen fejlődik a paprika és a paradicsom.

A polgármester azt is elmondta, hogy a program keretében jelentősen sikerült fejleszteni az eszközparkot. Vásároltak permetező és kaszáló gépet, talajmarót, új ekét a traktorhoz, valamint az őszi betakarításnál hasznosítható krumpliszedő berendezést is.

A fóliasátorban Tomposné Huttman Judit dolgozik Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

A termés főként az iskola konyhájára kerül, felhasználják a közétkeztetésben, ami pedig megmarad, azt a lakosság részére értékesítik. A polgármester kiemelte, hogy a munkaprogramban foglalkoztatottak hozzáértésének is köszönhető, hogy bőséges termést hozott a kert az elmúlt évben és várhatóan így lesz idén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában