Jubiláló közösség

2018.06.24. 08:00

A besenyői egyesület húsz éve tartja össze a generációkat

Vidám műsoros rendezvénnyel ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját szombaton közösségi házukban a „Besenyő a 2000-es években” Alapítvány nyugdíjasklubja és Szivárvány Népdalköre.

Fincza Zsuzsa

A klub Szivárvány Népdalköre 1968-ban alakult. Az alapítók közül még jó páran aktívak Fotó: a szerző

A találkozót megtisztelte jelenlétével a város vezetése, a nyugdíjas baráti közösségek, valamint a helyi civil szervezetek képviselői. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a klub „fennállásának 20. évfordulója alkalmából az elmúlt két évtizedben a kulturális értékek megőrzésében és a hagyományok ápolásában, valamint a közösségépítés terén végzett áldozatos munkájának elismeréseként” a város emléklapját adományozta a közösségnek.

– A besenyői nyugdíjasklub azon civil szervezetek közé tartozik, amelyek nemcsak azon fáradoznak, hogy őrizzék a hagyományokat, továbbadják a tudásukat, hanem hogy új színt vigyenek a közösség életébe, mindig valami pluszt is hozzátegyenek a hétköznapokhoz

– fogalmazott a polgármester.

– Jellemzőjük, hogy a közösségi élet közepette is odafigyelnek az egyénre, olyan rendezvényeket szerveznek, amelyből mindenki örömmel kiveszi a részét, ahol megmutathatják tudásukat, tehetségüket – tette hozzá Gecse Péter alpolgármester, a településrész képviselője.

A klub Szivárvány Népdalköre 1968-ban alakult. Az alapítók közül még jó páran aktívak Fotó: a szerző

Dr. Kocsis Gyula, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének alelnöke és zalai elnöke az országos szövetség elismeréseként díszoklevelet adott át a jubiláló közösségnek, Bérczes Tivadarnénak, a nyugdíjasklub vezetőjének és Horváth Miklósnak, a „Besenyő a 2000-es években” Alapítvány elnökének. Bérczes Tivadarné, a klub vezetője felelevenítette az elmúlt két évtized jelesebb eseményeit, megemlékezett az elődök, az alapítók munkájáról, felidézte az évek során immár hagyományossá vált rendezvényeket, a három generációt színpadra állító találkozót, a baráti énekkarok dalos találkozóját, az egész városrész számára tartott ünnepségeket, a vidám klubrendezvényeket.

A köszöntők és megemlékezések után színpadra álltak az ünnepeltek, és bemutatták tudásuk színe-javát. A besenyőiekre jellemzően nem maradtak ki a műsorból az unokák sem, ezúttal Farkas Bence, Fitos Bendegúz, Papp Csenge és Tamás Lilike köszöntötte kedves verssel a publikumot. A férfiak is dalárdát alapítottak, és nótákkal, sanzonokkal, a Zuggó házaspár pedig gitárkísérettel előadott nosztalgikus slágerekkel lepte meg a publikumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában