Megszépült szobák

2018.05.11. 09:00

Új bútorok kerülnek a landorhegyi gondozóházba

Újabb rakomány korszerű bútor érkezett az idősek landorhegyi gondozóházába. A többfunkciós éjjeliszekrényeket tegnap vették át.

Fincza Zsuzsa

Fotó: Fincza Zsuzsa/ Zalai Hírlap

Makovecz Tamás, a körzet városházi képviselője elmondta, hogy sikeresen befejeződött a gondozóház tavaly ősszel, 205 millió forint európai uniós támogatásból kezdődött teljes energetikai rekonstrukciója, amit a városi önkormányzat 28 milliós hozzájárulásával belső felújítással egészítettek ki.

A megszépült helyiségeket folyamatosan új bútorokkal rendezik be.

- Az önkormányzat által támogatott eszközbeszerzés során 10, nyugdíjasházi adományból pedig 16 darab modern, fából készült, kerekes, távirányítóval állítható ágy szolgálja a gondozottak kényelmét – mutatta büszkén az új bútorokat dr. Halász Erzsébet intézményvezető. – Ezekhez kaptuk szintén a városnak köszönhetően az éjjeliszekrényeket a többfunkciós, ágy melletti étkezésre, illetve olvasásra beállítható asztallal.

Fotós: Fincza Zsuzsa/ Zalai Hírlap

- Az elnyűtt, zománcos éjjeliszekrényeket már muszáj volt kicserélni – tette hozzá Radics Andrea, a gondozási központ vezetője. – A szépen kifestett szobákba az új ágyakhoz illő kiegészítő bútorokkal megszűnik a kórházi feeling, otthonosabban érezhetik magukat a gondozottak. A fiókokban elfér a holmijuk, az asztal használatával pedig kényelmesebbé válik a napjaik nagyobb részét ágyban töltő idősek élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában